UUTISET

16.9.2017
Karman pennut syntyivät 9.8. Karma hoiti hommat kotiin kuin konkari ja on hoitanut pentuja siitä saakka hienosti. Saimme 4 narttua ja yhden uroksen. Yksi nartuista on peruutuksen vuoksi vapaana harrastavaan kotiin. Kuvia pentueesta löytyy facebook -sivuiltamme.

Tulospäivitykset laahaavat jäljessä. Kotisivuille päivittäminen on vähän kankea systeemi, täytyisi miettiä uutta ja helpompaa. Omista koirista suurimpina tuloksina kesälle olivat Nevan KVA-titteli! Ihan huippua omistaa käyttövalio. Samassa tollerien kokeessa Ukko valittiin tollerien nome-mestariksi tuloksella AVO3. Tollershowssa Ukko valittiin parhaaksi dual purpose-tolleriksi=tollerimestariksi ja se voitti Nitropurkin. Hyvä Ukko!

Kasvattien tuloksia:
Tollereissa: Intro (SV Introikiviuhko) 10v nuuskutteli itsensä mejässä FI JVA:ksi! Onnea!

Kössi (SV Tahtoo Toimia) FI MVA, NOME-B ALO3, WT ALO1 ALO2, rallytoko AVO1,VEPE sove hyv, ALO1. Onnittelut!

Theo (SV Tahtoo Touhuta) agi maxi1 3xluva, sert.

Isla (SV Ihanainen Isla) NOU1, näy EH.

Imppu (SV Ihan Itse) NOU1, B/B, 0/0, yksi ylimääräinen lannenikama, toko TK1, novascotiannoutajat ry:n tokotulokas.

Sisu (SV Innokas Ihmeentekijä) NOU1, silmät ok, Rallytoko RTK1, näyttelyistä VSP, SERT.

Huisku (SV Isontalon Isäntä) NOU1.

Imma (SV Ihmeellisen Iloinen) näy ERI.

Nova (SV Vahva Vainu) NOU1, A/A, 0/0, näy ERI

Ruska (SV Varma Vainu) A/A, 0/0, silmät ok.

Ruuti (SV Vimmattu Vainu) A/A, 0/0.

Inkeri (SV Hakee Hakkuulla) rallytoko RTK1, MH-kuvaus suoritettu (laukaus 1).

Nano (Pummailee Pikkuisen) toko ALO3, MH-kuvaus suoritettu, laukaus 5.

Koda (SV Repo Riistalla) rallytoko RTK1.

Ahti (SV Uitettu Repo) toko ALO2, Pirkannuuskujen toko-mestari.

Niilo (SV Pelleilee Pellolla) toko EVL3.

Tia (SV Palloilee Pellolla) mejä AVO1.

Voima (SV Viis Voimasta) luonnetesti 190p, laukausvarma, mejä 2x VOI1.

Vala (SV Piiput Kuumina) rallytoko RTK4.

Simo (SV Hanhenhoukuttelija) rallytoko ALO hyv, 99p.

Labukoissa:
Aave (SV Ihan Ulapalla) mejässä nuuskutellen FI JVA! NOME-B 2x ALO1. Vepe ALO1, 2x AVO3. Onnea!

Wili (SV Myrsky Ulapalla) NOME-B AVO1, AVO2, AVO3, rallytoko RTK1.

Nero (SV Neroilee Ulapalla) näy EH.

Raju (SV Rajuilma Ulapalla) toko ALO1, näy ERI.

Remu (SV Remuaa Ulapalla) NOME-B ALO1.

Saku (SV Ulkona Ulapalla) NOME-B VOI1, VOI2x5, WT VOI2, näy H.

Namu (SV Aavalla Ulapalla WT AVO2.

Heta (SV Kätkö Korvessa) A/A, 0/0, silmät OK.

Veli (SV Jytisevä Jänkä) NOU1.

Vainu (SV Vainu Vuomassa) NOU1.

Aava (SV Aavalla Aapalla) NOU1.

24.3.2017
Namun pennut syntyivät 15.3 yöllä. Saimme 3 mustaa tyttöä, 3 mustaa poikaa ja yhden keltaisen pojan. Synnytys oli helppo ja Namu oli emänsä Nevan tapaan hyvin ilmeetön ja tyyni synnyttäjä. Pentujen hoito alkoi heti sujumaan hyvin ja pentulaatikosta kuuluu tyytyväistä tuhinaa. Pennut tuplasivat painonsa jo 5vrk, joten maitoa riittää. Joku pennuista on vielä ilman omaa harrastavaa, myös nomesta kiinnostunutta kotia. Älä epäröi olla yhteydessä!

Tollereissa Cara on tahkonnut agityssä tuloksia oikein urakalla. 2 x agilitysert (valiokello käynnissä!), ja senioreiden SM-agilitykilpailuissa viime viikonloppuna Suomenmestaruus hopeaa! Vitsit kuinka hienoa!

Vuoden tollereissa palkittiin jälleen menestyneitä koiria. Vuoden 2016 NOME-tolleri oli Siipiveikon Hanhenhoukuttelija "Simo". Toisena meidän Vimma SV Sorsansurma ja jaetulla kolmannella sijalla Riki SV Variksenviejä. Uskomattoman hienoa tästä tekee se, että ensimmäisen kerran tämä palkinto tuli Kiialle vuonna 2005. Siitä eteenpäin se on ollut joka vuosi Kiialla tai sen jälkeläisillä. 12 vuotta!!! Rally-Tokossa Vala SV Piiput Kuumina sijalla 7 ja paras AVO-tolleri. TOKO:ssa Niilo SV Pelleilee Pellolla sijalla 3, SV Tahtoo Toimia eli Kössi sijalla 4, paras AVO-tolleri. TOP-tollerissa Kössi sijalla 6. Jälleen voi todeta että kiitos kun harrastatte rakkaat kasvatit!

Kasvatteja oli myös Mäntän talvinomessa, ja kaikilla oli mukavat suoritukset. Hienoa!

Labukoista SV Rajuilma Ulapalla "Raju" kävi lonkka- ja kyynärkuvissa hienolla tuloksella B/A, 0/0. Raju starttasi myös tokossa ALO1 178p. :)

Saku starttasi Mäntsälässä mölliWT:ssä ja sai hienosta VOI1, sijoitus 2 ja vara-sert. Jes!

Remu samassa mölliWT:ssä ALO1. Onnea!

Wili rallytokoili ALO1 97/100p. Hyvä!

03.01.2017
Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille! Namun juoksut ovat alkaneet! Astutus tapahtunee luultavasti viikolla 2, jolloin pennut syntyisivät viikolla 11 ja olisivat luovutuksessa toukokuun alkupuolella. Ota yhteyttä jos aktiivinen harrastuskaveri ja metsästyskaveri kiinnostaa.

11.12.2016
Namu kävi silmäpeilauksessa ja sai terveen paperit, joten kevään labukkapentusuunnitelmat ottivat askeleen eteenpäin. Lue lisää Pennut-osiosta.

Kössi starttasi Rallytokossa ja sai AVO 86/100p.

Wili starttasi Rallytokossa ja sai ALO 95/100p.

Surullisiakin uutisia on mahtunut joukkoon. Hieno Rasmus (FI MVA FI TVA FI JVA BH Siipiveikon Rasmusrepohäntä) on valitettavasti siirtynyt pilvenreunalle, jossa saa noutaa loputtomasti riistaa ja palloja. Voimia Päivikille!

20.11.2016
Miten aika juokseekaan! Nevan pennut ovat jo 4,5kk ikäisiä. Ensimmäiset pentutreffitkin on jo ehditty pitämään. Hauskoja tyyppejä kaikki. Meille jäi pennuista yksi keltainen tyttö, Hilla nimeltään. Se oli toinen syntynyt narttupentu ja sen syntymän hetkellä Ville sanoi että sinun pentusi syntyi. Koko projektin ajan olin päättänyt että pidetään mieli ja sydän avoimena, mutta niin vaan siinä kävi että Hilla jäi. Enkä ole kyllä katunut hetkeäkään, että voikin koira tuntua omaan käteen sopivalta. Saa nähdä mitä Hillan kanssa touhutaan jatkossa, ainakin nome ja WT tulevat varmasti olemaan harrastuslistalla. Hillan sisaruksia asuu ympäri Suomen. Yksi keltainen narttupentu meni Tullille.

Seuraavat tolleripentuesuunnitelmat siirtyivät kesälle, sillä Karma aloitti juoksut niin että mahdolliset pennut olisivat syntyneet joulun välipäivinä. En tahtonut tähän väliin talvipentuetta. Tästä johtuen aikaistimme labukkapentueemme suunnitelmaa keväälle jos vain Namun kaikki terveystutkimukset ovat ok. Näistä suunnitelmista lisää parin viikon kuluttua.

Omista koirista loppukesän highlighteja oli muutama. Sorsastuksen aloitus, tollerinome, Pomarkun koe ja Nevan käytännön metsästyskoe. Tollerinome oli tänä vuonna Vimman juhlaa: AVO1, nomemestari ja tollerimestari. Saimme myös siirron voittajaluokkaan. Vimma on kolmas tollerinarttu voittaja-luokassa nomessa Suomessa, ja kolmas meidän tollerinarttu voittajassa. Tollerinomen startti oli kyllä meidän koeuran paras hetki. Tuntui että me tehtiin sitä hommaa yhdessä tiiminä. Ukko sai 0:n, mutta se teki kyllä työt juuri niin hyvin kuin osaa. Ohjaukset eivät vaan vielä ole vedessä tarpeeksi hyvällä tasolla. Myös Neva oli tosi kiva, se sai Villen kanssa ensimmäisen VOI1:sen. Neva jatkoi kivaa koeputkeaan Pomarkussa Annan kanssa saaden toisen VOI1:sen. Neva suoritti 21.10 myös noutajien käytännön metsästyskokeen hyväksytysti sorsametsällä. Aika paluu mammalomalta!

Elo-syyskuussa lauman kokoonpanoon tuli muutos, kun tullin koira Ruska muutti oman ohjaajansa perheeseen. Peukut pystyssä että siitä tulee isona sellainen työkoira mitä toiveissa on.

Heinäkuussa Ville lensi Saksaan hakemaan laumaamme etäjäsenen Vinhan. Vinha muutti Jyväkylään ja heistä varmasti kuullaan tulevaisuudessa.

Koko syksyn on ollut hieno päästä seuraamaan useiden useiden kasvattien noutoja metsästyksessä. Hienoa kun käytätte koirianne myös siinä alkuperäisessä käyttötarkoituksessa.

Kasvatit ovat ahkeroineet kaikissa harrastuksissa, ja seuraavista päivityksistä varmasti unohtuu nyt joku mainita:
Tollerinomessa Niilo ja Outi olivat alokasluokan parhaita ALO1-tuloksella. Simo ja Hanna saivat AVO1. Myös puoliksi Siipiveikko My sai ALO1. Karma sai ALO2 ja Leo ALO3. Päivä oli kiva, onnea vielä menestyneille ja tuloksiinsa tyytyväisille!

Pippa FI MVA!

Simo nomessa 2xAVO2 ja Ruotsin muotovalio.

Kössi nome ALO2, toko AVO1 ja TK2.

Ryyti NOU1.

Intro MEJÄ VOI1.

Voima MEJÄ VOI1 45p.

Nova lonkat A/A ja kyynärät 0/0.

Cara agilityssä kolmosluokkaan.

Karma sai tokossa SM-kokeessa AVO1.

Vala rallytokossa AVO1 ja RTK2.

Labukoista Saku sai hienoa menestystä Derbyssä, sijoitus neljäs. Sisko Namulla oli finaalista pudonneiden parhaat pisteet, mutta yksi dami jäi harmittavasti löytymättä joten finaalipaikka jäi saamatta.

Remu nome ALO1 ja ALO2.

Wili lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät OK. Nome-b ALO1x2.

Aave mejä AVO1 48p ->siirtyy VOI. Nome-B 4xALO2. Vepe ALO1 100p.

Namu nome-b ALO1x2, WT ALO1 93p, luokkavoitto ja toimitsijoiden valinta, AVO2 68p.

Nero nome-b AVO1x2 ->siirtyy voittajaluokkaan.

Saku nome-b AVO1x2 ->siirtyy voittajaluokkaan, WT AVO1 83p, luokkavoitto.

Kiitos kaikille aktiivisuudesta. Olette huippuja!08.07.2016
Nevan pennut syntyivät 7.7.2016. Saimmekin varsin mukavasti kaikenlaisia pentuja. 3 mustaa urosta, 2 keltaista urosta, 2 mustaa narttua, 2 keltaista narttua. Eli jokaiselle jotakin. Synnytys meni hyvin, Neva on kyllä niiin tyyni synnyttäjä. Pentujen hoito on lähtenyt hyvin käyntiin, ja Nevan ilmekin kertoo: Osaan ja tiedän miten tämä tehdään. Joku pennuista on vielä ilman omaa kotia. Jos kiinnostuit, lue sivuiltamme Pennut-osiosta lisää. Siipiveikon fb-sivuille päivitetään kuvia ja pentujen kuulumisia. Facebook-sivumme, jossa mm. pentueen vanhemmista ja pennuista kuvia

Vilppu eli SV Tuulta Päin läpäisi noutajien taipumuskokeet Tammelassa 3.7. Hienoa työtä Tommi ja Elina!

Labukoista Saku (SV Ulkona Ulapalla) sai NOME-B:ssä AVO2. Onnea!

Muusan kuolemasta on nyt kaksi kuukautta ja alkaa tuntua että elämä jatkuu. Enää ei meinaa huutaa illalla pellolla pissattaessa koiria että Muusa mihin oikein jäit, ei laske koiria sisällä ja pohdi että missä yksi on. Aika parantaa hiljalleen. Vielä ei kuitenkaan voi katsella mitään vanhoja kuvia ja kotisivujen päivittäminenkin on surullista kun Muusan kuvia näkyy. Mutta pikkuhiljaa.

Haussa on edelleen sijoituskoti Saksassa asuvan kasvattimme Keijun narttupennulle. Pentu on nimeltään Active Asics Annas Sweetie to Siipiveikon. Pennun isänä on amerikkalainen Pint,AM/NSDTR CH Aqueus Hop To It MH WCX, CAN WCI, AX AXJ, VCX. Pentu tulee Suomeen su 10.7. Kummatkin vanhemmat ovat perusterveitä koiria ja niillä on molemmilla hyvät tulokset erilaisista riistakokeista ja kumpikin on monipuolinen harrastuskoira. Myös isoimmalla osalla sukutaulun koirista on tuloksia riistakokeista. Keiju on hyväksytty jalostukseen Saksassa arvosanalla erinomainen. Lisätietoja ja mm. kuvia pennuista löytyy täältä: Active Asics -kennel. Myös fb-sivuiltamme löytyy pennun kuvia. Ole rohkeasti yhteydessä jos aktiivinen harrastus- ja kisakaveri kiinnostaa!09.06.2016
Aika on mennyt hurjaa vauhtia! Iitan pennut ovat jo 5kk, ja mukavia reippaita harrastuskoiran alkuja jokainen. Kevät meni meidän perheellä sairastellen pari influenssaa ja parit norot.

Pentusuunnitelmat menivät tollerien suhteen uusiksi, ja päätimme astuttaa Nevan kun sille löytyi kiva uros. Nyt näyttää siltä että Neva on tiineenä. Pentujen isä on ruotsalainen Cynhinfa Hamik. Pentuja odotetaan syntyvän noin viikolla 27. Lisää pennuista löytyy Pennut-osiosta. Jos etsit aktiivista harrastuskoiraa ja kivaa kaveria nomeen ja metsälle niin ole yhteydessä.

Nevan astutusreissu ei kuitenkaan alkanut mukavissa merkeissä. Olimme laivassa matkalla Tukholmaan, kun sain puhelun jota en meinannut uskoa todeksi. Muusa oli mennyt yhtäkkiä täysin voimattomaksi hoitopaikassaan. Se vietiin välittömästi eläinlääkäriin ja uutiset olivat musertavia. Sillä oli vatsaonteloon vuotava revennyt pernakasvain, eikä mitään ollut tehtävissä. Vaikka tapahtumasta on kulunut jo kuukausi, en vieläkään pysty täysin sisäistämään sitä. Muusa oli vielä aamulla käynyt lenkillä ja syönyt ihan normaalisti, ja yhtäkkiä siitä pari tuntia ja sitä ei enää ollutkaan. Surusta yli pääseminen vie varmasti aikaa. Tällä hetkellä on vähän sellainen "mikään ei tunnu miltään" olo, mutta eiköhän taas uudet kuviot vie elämää eteenpäin. Oli onni omistaa niin hieno koira kuin Muusa oli.

Vappuna treenailtiin meillä kotona, juhlittiin Kiian 13v synttäreitä (mummu pääsi myös noutamaan) ja syötiin ja juteltiin.

Kasvatit ovat tehneet hienoja tuloksia, ohessa niistä osa siinä järjestyksessä kun muistan:

Siipiveikon Viis Verijäljestä FI MVA! Onnea Minna!

SV Tuulta Päin TOKO:ssa ALO1, TK1, luokkavoitto, tollerien toko-tulokas.

SV Tahtoo Toimia TOKO:ssa AVO1, luokkavoitto ja Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen tokomestari.

Terveystutkimuksissa ovat käyneet suunnistuspentueesta SV Pihkaa Pöksyissä B/A 0/0 silmät OK, Pummailee Pikkuisen B/A 0/0,Hakee Hakkuulla B/B 0/1, Suunta Hukassa A/A 0/0 silmät OK (distichiasis). Labukkapentueesta Ulapalla terveystutkittu on SV Aavalla Ulapalla A/A 0/0, Ihan Ulapalla A/A 0/0, Myrsky Ulapalla A/A 0/0 silmät OK, Neroilee Ulapalla A/A 0/0 silmät OK, Remuaa Ulapalla C/C 0/0 ja Ulkona Ulapalla A/A 0/0.

Labukoista Remu (SV Remuaa Ulapalla) läpäisi noutajien taipumuskokeen (onnea!), joten nyt kaikilla Nevan pennuilla on taipparit läpi. Hienoa aktiivisuutta!

SV Piiput Kuumina Rallytoko alokasluokasta 100p, RTK1 ja luokkavoitto. Avoimessa luokassa 100p ja sijoitus 1, 99p ja sijoituksena 2.

SV Tahtoo Tarpoa MEJÄ AVO1, 43p ja avoimen luokan paras koirakko. Cara on saanut myös agilityssä 2-luokasta 2xLUVA0.

SV Repohännän Unelma TOKO AVO1 ja AVO2, näyttelyistä EH.

SV Täyttä Ruutia ja Annika pääsivät Nuori koirataituri -finaaliin, joka järjestetään messukeskuksessa joulukuussa. Tsemppiä finaaliin!

SV Pelastaa Pellolla sai hypokoiraliivin ja on nyt virallinen hypokoira.

Haussa on myös yhteistyökykyinen sijoituskoti Saksassa asuvan kasvattimme Keijun narttupennulle. Pentujen isänä on amerikkalainen Pint,AM/NSDTR CH Aqueus Hop To It MH WCX, CAN WCI, AX AXJ, VCX. Pennut (6 narttua ja 2 urosta) ovat luovutusiässä heinäkuun alkupuolella. Kummatkin vanhemmat ovat perusterveitä koiria, ja niillä on molemmilla hyvät tulokset erilaisista riistakokeista. Keiju on hyväksytty jalostukseen Saksassa arvosanalla erinomainen. Lisätietoja ja mm. kuvia pennuista löytyy täältä: Active Asics -kennel. Ole rohkeasti yhteydessä jos aktiivinen harrastuskaveri kiinnostaa!25.01.2016
Iita synnytti loppiaisena 6.1.2016 ison pentueen, 5 narttua ja 6 urosta. Synnytys meni helposti ja Iita hoiti kaiken itse. Se on ollut tosi hyvä ja rauhallinen emä. Pennut ovat nyt reilu 2,5vkoa ja vauhtia alkaa tulla kokoajan lisää. Monelle pennuista on jo koti, mutta ehkä joku voi olla vielä ilmankin sillä tilanne saattaa vielä muuttua.

Joulun välipäivinä meillä järjestettiin pikkujoulut, syötiin, juteltiin ja vähän treenailtiin pellolla. Oli kiva nähdä!

Karma (SV Repohännän Unelma) lonkat A/B kyynärät 0/0.

Ahti (SV Uitettu Repo) lonkat B/B kyynärät 0/0.

Koda (SV Repo Riistalla) lonkat C/C kyynärät 0/1, silmät OK, distichiasis.

Karma tokoili eilen AVOI1 ja 2-sijoitus.

Vala (SV Piiput Kuumina) rallytokoili alokasluokassa saaden kaksi 1-tulosta, 98p ja 99p ja kolmos sijoitus.

Annika 11v ja Ruuti (SV Täyttä Ruutia) voittivat juniorhandlerissa SM-osakilpailun Kajaanissa! Onnea Annika!

Ainakin Vilppu, Kössi ja Nalli ovat päässeet jäljestämään haavakkopeuroja ja jänismetsälle.

02.11.2015
Iita on tiineenä. Pentujen laskettu aika on 6.1.2016. Lue lisää Pennut-osiosta.

Siipiveikon Tahtoo Touhuta "Theo" etsii uutta kotia omistajien ajanpuutteen vuoksi. Theosta lisää tietoja ja kuvia löytyy facebook-sivuiltamme: Facebook-sivumme.

Repe (SV Pelastaa Pellolla) lonkat A/A, kyynärät 0/0.

Niilo (SV Pelleilee Pellolla) silmät OK.

Nessa (SV Lokinluovuttaja) silmät OK.

Simo (SV Hanhenhoukuttelija) DE clear.

Kössi (SV Tahtoo Toimia) DE clear, JADD clear.

Visa (SV Viis Veisaa) DE clear.

02.11.2015
Urospentukin löysi nopeasti uuden kodin, ja kaikki pennut lähtivät uusiin koteihinsa lokakuun alussa. Uudet Siipiveikkoilijat löytyvät Mynämäeltä, Ylihärmältä ja Espoosta. Yksi narttupennuista jäi toistaiseksi meille, mutta sen omistaa Tullin koirakoulu. Saimme mahtavan tilaisuuden aloittaa yhteistyö tullin kanssa, ja odotan sitä innolla. Pentu asuu meillä ensimmäisen vuoden ennen varsinaiseen koulutukseen siirtymistä, ja me opetamme sille perusarkea ja sosiaalistamme sitä. Lisäksi opetamme pennulle ilmaisun. Reilun vuoden ikäisenä Ruska siirtyy tulevalle ohjaajalleen (jollei ohjaajaa päätetä jo sitä aiemmin). Niin huippu tilaisuus etten epäillyt hetkeäkään tarttua siihen. Toivottavasti Ruska täyttää sille tulevaisuudessa asetettuja toiveita ja osaa käyttää nenäänsä. Kriteerit tullin työkoiralle ovat kovat, joten haasteita riittää. Pennusta olikin jo tullin sivuilla nimikilpailu, ja Ruska oli voittanut ehdotus. Lisäksi ainakin Radio Novalla oli puhuttu pennun nimestä. :)

Seuraava pentue siirtyi askeleen eteenpäin, kun Iita aloitti juoksut. Jos kiinnostuit, lue lisää Pennut-osiosta.

Ukko kävi Villen kanssa Pomarkussa nome-B:ssä. Päätimme tehdä ohjaajanvaihdoksen edellisenä yönä, kun lapset olivat niin kipeitä ettei viitsitty lähteä koko perheellä. He saivat 1-tuloksen ilman yhtään yhteistä treeniä. Myös Neva starttasi voittajaluokassa ja sai VOI3-tuloksen. Seuraavana viikonloppuna oltiin Hämeenkyrössä WT-kokeessa, ja Ukko sai ALO2 59p, Neva sai nollan.

Neva on tuntunut loppukesän ja alkusyksyn vähän varjolta omasta itsestään. Se kävikin Hämeenkyrön kokeen jälkeen eläinlääkärissä, ja sillä oli tosi paha nielutulehdus. Ilmankos on ollut vähän veto pois ja nenäkään ei ihan mukana. Siitä meni pari päivää, ja Ukko oli vähän jotenkin erikoinen. Se oli löysä ja normaalisti salamannopea koira oli apea. Sillä olikin sitten suolitukos (luita kolmessa kohtaa suolta jumissa) ja suoriltaan leikkuriin. Toipuminen kesti yllättävän pitkään, ja Ukko kipuili reilusti vielä 4 päivää leikkauksen jälkeen. Kipulääkkeiden vaihdon jälkeen se piristyi nopeasti, ja nyt on jo täysi työ saada se pidettyä levossa vielä hetken. Suuret kiitoksen Valkeakosken Eläinsairaala Profivet Oy:lle. Kiitos kun otitte meidät vastaan jo sulkemisajan lähestyessä ja jäitte koko henkilökunta töihin sairaalan jo virallisesti sulkeuduttua. Ilman teitä meillä ei olisi enää Ukkoa.

Labukka kasvateista Saku sai jo toisen ALO1 nome-B:stä. Superhienoa!

Namu kävi Hämeenkyrön WT:ssä ja sai ALO2. He pääsivät finaaliin, mutta valitettavasti dami ei löytynyt tarpeeksi nopeasti ja tulos tippui yhdellä pykälällä.

Cara osallistui Pomarkussa taippareihin ja läpäisi ne, eli jälleen yhdelle kasvatille tuli NOU1. Cara sai myös ekan nollaratansa agilityssä sijoittuen 2/17. Onnea Mari!

Kössi kävi starttaamassa tolleri-WT:ssä (jonne meidänkin piti päästä mutta Ukko joutuikin leikkauspöydälle). Tulosta ei vielä tullut, mutta paljon kokemusta ja ensi kaudelle vaan lisää startteja alle. Kössi ja Päivi ovat myös rallytokoilleet, ja saavuttivat viimeisimmässä kokeessaan 99/100p ja titteli RTK1! Onnea!

Keiju on nyt virallisesti läpäissyt jalostuskoiralle vaadittavat testit Saksassa, ja se läpäisi myös käyttökoirille vaadittavan testin täysillä pisteillä ainoana koirana koko kokeessa.

Ensimmäinen pentueemmekin ehti jo täyttää 9v! Onnea kaikille! Tämä on ollut uskomattoman hieno ja opettavainen matka, jossa tuntuu ettei koskaan voi oppia liikaa ja tietää kaikkea. Kiitos kun olette olleet mukana!

Osku (SV Pihkaa Pöksyissä) silmät OK. Nuori koira on myös päässyt tekemään jo useampia noutoja kanalintumetsällä.

Ukkokin ja Karma kävivät silmäpeilauksessa, ja kummankin silmät Ok.

Repe kävi luusto-ja silmäpeilauksessa. Luusto näytti priimalta, mutta valitettavasti toisen silmän diagnoosina oli pieni täplä joka tulkittiin kaihiksi.

28.09.2015
Vimman urospentu Siipiveikon Vahva Vainu 6,5 vkoa etsii peruutuksen vuoksi uutta kotia. Pentu on energinen ja reipas tollerinpentu, joka osaa kuitenkin myös rauhoittua. Sillä on reilusti taistelutahtoa eikä se ujostele uusissakaan maastoissa. Riista on sille hyvin mieluista, ja se hakeekin vain aktiivista harrastavaa kotia jossa pääsisi harrastamaan myös rodunomaisia lajeja. Kuvia pennusta löytyy Siipiveikon fb-ryhmästä. Ole yhteydessä jos pentu saattaisi kuulostaa omalta.

Nevan pentu Saku 1v kävi starttaamassa alokasluokassa ja hienosti meni, ALO1. Hyvää työtä!

Saksassa Vimman pentu Keiju läpäisi noutajien jalostustarkastuksen ulkomuotoarvosanalla erinomainen.

Cara (SV Tahtoo Tarpoa) aloitti agilityuransa tolleriyhdistyksen mestaruuskilpailuissa voittaen medi1 -luokan 10vp.

19.09.2015
Vimman pennut syntyivät 12.8. Saimme 3 tyttöä ja yhden pojan. Synnytys oli helppo, vaikka ensimmäinen pentu oli aika tiukassa. Kaikki olivat hyvän kokoisia ja reippaita alusta saakka. Pennut ovat nyt 5vkoa ja kiertelevät ahkerasti keittiössä ja pihalla. Kaikenlaiseen uuteen on tutustuttu, ja varistakin tutkitaan ja kannetaan innolla. Luultavasti kaikille pennuille on jo omat kodit tiedossa.

Kävimme vähän kiertelemässä Suomea. Pe 28.8 aamusta ajelimme Etelä-Pohjanmaalle katselemaan noutajien Suomenmestaruuskokeita. Päätarkoitus oli nähdä starttaamassa oma kasvattimme Riki, joka oli ainut rotunsa edustaja näissä kokeissa moneen moneen vuoteen. Riki teki tosi hienon suorituksen, ja se sai VOI3-tuloksen. Oli upeaa olla paikalla. Sieltä ajelimme Outokumpuun, jossa järjestettiin tollerinome. Omista koirista Ukko sai ekassa nomestartissaan heti ALO1 ja palkittiin luokkansa parhaana. Siitä tuli myös nometulokas 2015. En todellakaan olettanut näin kivaa tulosta heti alkuun, treenimäärät oli olleet aika pienet ja jälkikin oli tehty viimeksi taippareissa edellisenä syksynä. Kivasti ympyrä sulkeutui, sillä Ukon mummo Kiia sai saman tittelin 2005 ja emä Muusa 2008. Neva sai AVO1, ja sekin oli luokkansa paras. Neva sai myös viikkoa aiemmin AVO1 Västanfjärdissä. Kasvateista Nessa sai AVO3, ja oli avoimen luokan paras tolleri. Tollerit saivat varsinkin alokasluokassa kivasti tuloksia, onnea kaikille tuloksiinsa tyytyväisille! Seuraavana päivänä ajeltiin Joensuuhun tollershowhun. Ukko sai käyttöluokasta vähän odotetusti H:n. Arvostelun ainut huono puoli oli iso koko. Mummukoirista mukana olivat Oona ja Kiia. Kumpikin saivat erit, ja Kiia oli veteraaniluokan 4:s. Kiia voitti myös Paapan Patsas -palkinnon, joka jaettiin eniten asennetta omaavalle yli 10v tollerille. Sitä mummulla tosiaan riittää, sillä se livisti häkkiin laiton yhteydessä takaisin kehään kesken pentukehän. Perään on turha huudella, sillä se ei enää kuule kun takaapäin huudellaan. Joten koira kainaloon ja kehästä pois. Mummu kyllä tietää arvonsa patsastellessaan ykköspalkinnolla. Kiitoksia kotona olleille koira- ja pentuvahdeille!

Ukko starttasi seuraavana viikonloppuna myös Hämeenkyrössä ja sai ALO2. Samassa kokeessa Voima sai ALO3.

Taippareissa on käväissyt hyväksytyllä tuloksella tollereista SV Pisaroita Pellolla "Sade", SV Repo Riistalla "Koda" ja tänään SV Reporanka "Leo". Labukoista SV Rajuilma Ulapalla "Raju" ja SV Ulisee Ulapalla "Uli" läpäisivät myös taipparit. Labukkapennuista Nero on jo saanut ALO1 ja ALO2 ja Saku ALO2 ja ALO3. Onnea vielä kaikille!

Saksassa Keiju läpäisi nuorten koirien riistalla tehtävän metsästyskokeen.

Ruotsissa Goza starttasi ensimmäistä kertaa PK-jäljellä, ja sai heti ykköstuloksen ja siirtyi ylempään luokkaan kisailemaan.

Riki sai NOME-B:ssä VOI3 Närpiössä.

SV Pohjoisen Pelloilla kävi luonnetestissä, ja sai 108p.

Metsästyskausi on alkanut, ja hyvin monet kasvatit ovat päässeet mukaan käytännön metsälle. Omista koirista Oona ja Neva olivat heti sorsastuksen aloituspäivänä mukana. Hienoa kun käytätte koiraanne siinä mihin se on alunperin jalostettu!

P.s. Uusia pentusuunnitelmia luvassa. Saamme mahdollisuuden liisata Marianne Ahon hyvin nomessa menestynyttä Iitaa, Redadict Goddamn Bee:tä. Tarkoitus olisi astuttaa Iita seuraavista juoksuista jotka tulevat suunnilleen loka-marraskuussa.

23.07.2015
Vimma on tiineenä, ja pentuja on toiveissa noin viikon 33 alussa. Aktiivista harrastuskoiraa ja nome/metsästyskaveria etsivät perheet voivat olla yhteydessä.

Omista koirista Neva käväisi Tampereella nomessa saaden AVO2. Valitettavasti toinen markkeerausriista jäi koiralta ja isännältä näkemättä, muuten kiva suoritus. Nyt täytyisi vaan taas mahtua kokeisiin, aika tungos avossa näyttää olevan.

Kasvatit ovat läpäisseet mukavasti taipumuskokeita. Tollereista Karma eli Siipiveikon Repohännän Unelma läpäisi taipparit ekalla yrittämällä. Samoissa taippareissa oli myös "puoliksi Siipiveikko" My, Agrosofens Vis-A-Visa joka läpäisi ne myös. Nevan pennut ovat 10kk, ja niistä jo neljä on läpäissyt taipparit. Eli SV Ulkona Ulapalla, SV Neroilee Ulapalla, SV Ihan Ulapalla ja SV Aavalla Ulapalla. Isot onnittelut kaikille! Nevan pennuilla olikin kivat pentutreffit Orimattilassa. Niitä jotka eivät päässeet paikalle on tullut nähtyä taipparitreeneissämme kesän mittaan. Kaikki kivoja ja osaavia pentuja.

Saksassa Keiju (SV Tahtoo Tollata) on läpäissyt saksalaisen luonnetestin mukavilla arvosanoilla. Keiju läpäisi myös saksalaisen metsästyskoiran tottelevaisuustestin huippupistein 80/80p, ollen koko kokeen paras koira. Keiju myös lonkka- ja kyynärkuvattiin tuloksilla lonkat A2 ja kyynärät 0/0. Keiju on geenitestattu uuden tollereilla havaitun DE-sairauden osalta kantajaksi kuten isänsäkin.

Niilo (SV Pelleilee Pellolla) sai WT-kokeessa ALO2.

Vala saa nykyään kirjoittaa nimensä eteen tittelin FI TVA eli FI TVA Siipiveikon Piiput Kuumina! Jenni, olen niin ylpeä tekemästäsi hyvästä työstä Valan kanssa.

Näyttelyissä Pippa (SV Viis Vainusta) sai toisesta näyttelystä sertin ja PN2, toisesta ROP ja serti. Mejäilemässäkin he kävivät tuloksella AVO2, yksi hukka tuli juuri ennen kaatoa.

Eilen tokossa velipuolet SV Tuulta Päin "Vilppu" ja SV Tahtoo Toimia "Kössi" saivat tokokokeesta hienosti kummatkin alokasluokasta ykköstulokset. Kössi ALO1, TK1, KP, 187p, sij 3/11. Vilppu ALO1 182p ja KP, sij 5/11.

Ruuti ja Annika (10v) ovat kiertäneet ahkerasti junior handlerin SM-osakilpailuja sijoittuen tasaisen varmasti ja hienosti. Huippua Annika!

14.6.2015
Sadepäivä ja suuria tulosuutisia, hyvä syy päivittää kotisivut.

Zelda jäi tyhjäksi, joten sen mahdolliset pentusuunnitelmat siirtyivät tulevaisuuteen. Vimma aloitti juoksut vähän etukäteen, joten päätimme siirtää sen talvelle suunniteltua pentuetta näihin juoksuihin. Juoksut eivät oikein tuntuneet alkavan kunnolla, mutta lopulta progetkin lähtivät nousuun. Ilman progeja astutus olisi ollut varmasti liian aikaista, sillä Vimma antoi astua 1,8 progeilla alle minuutin tutustumisen jälkeen. Uroksena yhdistelmässä on FI JVA Arbetsviljans Havreflarn eli Viljami. Nyt vaan peukut pystyssä että tärppäisi. Jos ei (juoksut olivat tosi pitkällä ennen astutuksia) niin kokeillaan seuraavista juoksuista uudelleen.

Tulosrintamalla tänään tuli suuria ja tollereille historiallisia uutisia. Siipiveikon Variksenviejä eli Riki sai nome-b:ssä VOI1 ja voitti samalla Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin piirinmestaruuden. Ensimmäinen VOI1 tulos tollereille nome-b:ssä Suomessa. Uskomattoman hienoa. Olemme niin ylpeitä että olemme saaneet olla osaltamme tämän hienon koirakon matkalla mukana.

Siipiveikon Pelastaa Pellolla eli Repe on saavuttanut virallisen hypokoiran statuksen. Hienoa! Nyt suomessa on kaksi virallista hypokoiraa, Repe ja tätinsä eli meidän Vimma. Repe on ilmaissut arjessa jo pidemmän aikaa matalia sokereita, ja hienoa että nyt loppukoekin on suoritettuna.

Tänään sisarukset Zelda ja Pippa saivat nomessa ALO3 -tulokset Tampereella. Hyvä tytöt!

Taipparisaldokin saatiin avattua toukokuussa. Tampereella taippareissa taipuivat Kössi eli Siipiveikon Tahtoo Toimia ja Rico eli Siipiveikon Repo Metsällä. Onnea vielä jälkikäteenkin!

Kössi on saavuttanut myös kevään aikana kaksi tokon ALO1 tulosta 186 ja 184p x 2KP ja tollerikerhon tokokokeessa tolleritulokas -tittelin. Köpö on myös saanut näyttelystä ensimmäisen sertinsä. Hienoa menoa nuorella koiralla, onnea Päivi!

SM-tokossa Siipiveikkoja edusti Aida ja Milla tuloksella ALO1 160p. Onnea!

Käväisimme omien koirien kanssa myös näyttelyssä Valkeakoskella. Tulokset oli odottamattoman kivoja: Ukko vara-serti, Oona serti ja ROP-VET ja lopulta BIS2 VET, Kiia ERI + SA.

Näyttelyissä ovat käyneet myös Repo-veljekset Koda ja Ahti. Kumpikin on saanut erinomaisia arvosteluja ja Ahti yhden varasertin. Saman pentueen ainut tyttö Karma käväisi näyttelyssä saaden eh:n. Tänään Tuurissa näyttelyuransa aloitti Pipsa (SV Kompassi Kotona) saaden ERI:n junnuluokassa.

Cara kävi tollerikerhon MH-kuvauksessa, ja sai ihan itsensä kuuloisen mukavan kuvailun luonteestaan.

Terveystuloksista Kössin lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK, LTV0 (normaali), Cara (SV Tahtoo Tarpoa) lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät OK, polvet 0/0 LTV0 (normaali). Visalla (SV Viis Veisaa) Ruotsissa on valitettavasti todettu keväällä addisonin tauti.

Kenneltreffitkin vietettiin Teiskossa Tampereella. Oli kiva viikonloppu, ja ihmisiä oli viikonloppuna paikalla yli 50. Oli upeaa nähdä teitä kaikkia. Kauimmaiset osallistujat olivat Ruotsista ja Saksasta. Samana viikonloppuna mummukoirallamme Kiialla oli 12v synttärit. Tuntuu että vasta juurihan me alettiin tutustumaan tollereihin, mutta siitäkin on jo yli 14v aikaa. Hyvässä seurassa aika kuluu nopeasti!

Kimppatreenejäkin on järkkäilty ja vappuna treenattiin vähän isommalla porukalla. Pieniä taipparitreenejä on ollut yksin ja porukalla, ja taas ensiviikolla jatketaan.

5.4.2015
Uusia Siipiveikkoja on toivottavasti tulossa: Siipiveikon Viis Verijäljestä "Zelda" on astutettu FIN MVA Hedera's Unlimited Star eli "Hempalla". Meinasi tulla kiire kun juoksut alkoivat vähän etuajassa, mutta Zeldan CEA -geenitestitulos (joka oli terve) ehti tulla juuri pari päivää ennen astutusta. Lisätietoja Pennut -osiosta.

Omista koirista Ukko kävi lonkka- ja kyynärkuvissa hyvin tuloksin A/A ja 0/0. Nyt kelpaa Ukonkin spurttailla!

Kasvattien kanssa on treenailtu ja treffailtu viitenä viikonloppuna peräkkäin. Ruutin ja Remun pennuista nähtiin kaikki parissa porukassa jotta saatiin kaikkien kalenterit käymään yksiin, ja Nevan & Brimsonin pennuista kaikki pääsivät Nurmijärvellä järjestettyihin treffeihin. Kiitos vielä kutsusta Arja ja Toni! Päivikki on järjestänyt pariin otteeseen Repo-pennuille treenejä, kiitos siitäkin! Käväisimme myös tollerikerhon kasvattajapäivillä Turussa.

Kössi (SV Tahtoo Toimia) lonkat A/A kyynärät 0/0, silmät OK ja polvet 0/0. Priima poika.

Cara (SV Tahtoo Tarpoa) silmät OK, polvet 0/0.

Rikistä kruunattiin vuoden nometolleri 2014! Tämä oli kymmenes (10!) vuosi peräkkäin kun nometollerititteli tulee Siipiveikon koirille. Ensin Kiialle, sitten Muusalle, sitten Rasmukselle ja nyt Rikille. Oli aika herkkä tunne, kun tuntuu että on ehkä joskus onnistunut tekemään jotain valintoja oikein. Kasvattamisessa on kuitenkin aina niin monta asiaa monessa, ja lisäksi tarvitaan aimoannos hyvää säkää. Kiva jos on saanut kasvatinomistajia tuettua heidän matkallaan.

Vala (SV Piiput Kuumina) oli kolmas tokotollerikisassa, ja Valasta tuli myös Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen vuoden tokokoira. SV Nalli Napsahtaa oli paras AVO-luokan tokotolleri.

Ruuti (SV Täyttä Ruutia) ja Annika 10v pääsivät viikonloppuna Turussa juniorhandlerin SM-osakilpailussa hopealle. Hyvä Annika!

Kenneljoukkueemme sijoittui Mäntän talvinomessa hienosti 7/27. Joukkueessa oli Pippa, Voima ja Simo ohjaajineen.

Surullisia uutisia saatiin tällä viikolla, kun SV Kaislikko Kuiskii "Susa" jouduttiin lopettamaan. Se söi maasta jotain epämääräistä (ei selvinnyt mitä), ja alkoi pian oksentamaan ja ripuloimaan verta. Tilanne huononi kokoajan, ja lopulta lopettaminen oli ainut vaihtoehto. Susaa muistellen. :(

Lisää tylsiä uutisia kuului Ruotsista, jossa Visa (SV Viis Veisaa) on ollut vähän kipeänä. Asiaa tutkitaan lisää lähiviikkoina.

Viikolla käväistiin Tomi Sarkkisen nome-koulutuksessa Minnan ja Riikan kanssa. Aina on mukavaa oppia uutta. :)

Synttäreitä on vietetty alkuvuodesta urakalla: Oona täys 10v (jota ei kyllä koiraa katsomalla uskoisi), Vimma 6v, tänään Neva 4v. Repopennuilla tuli 1v, Vilpulla 3v, pyssypentue 5v ja lintupentueella 6v. Onnea kaikille!

15.01.2015
Uusi vuosi on taas täällä. Vitsit kun aika menee lujaa.

Nevan pennut lähtivät uusiin koteihin. Pennuista kolme jäi Pirkanmaalle, yksi Seinäjoelle ja neljä Etelä-Suomeen. Kivaa kun kaikki ovat suht lähellä. Mukavasti kaikilla on lähtenyt alku käyntiin, innolla seuraillaan jatkoa.

Omista koirista Kiia ja Muusa kävivät eläinlääkärillä joulukuun alussa. Kiialta poistettiin suuhun tullut kasvain ja samalla poistettiin kesän aikana kasvanut patti kyynärästä. Muuten mummukoira voi hyvin, mutta kuulo on huonontunut selkeästi kesästä. Välillä se myös tahtoo nukkua selvästi enemmän kuin vuosi pari sitten. Ikä alkaa pikkuhiljaa näkymään kropasta (mieli on edelleen kuin nuorella koiralla). 12v tulee mittariin noin kolmen kk päästä. Muusalla tuli pieni nisäkasvain, joka kasvoi vähän juoksujen jälkeisessä hormonimyrskyssä. Nisäkasvain poistettiin ja samalla poistettiin varmuudeksi kohtu.

Pikkujoulut juhlittiin tuttuun tapaan joulun jälkeen loppiaisena meillä kotona. Paikalla oli suunnilleen 30 ihmistä ja reilut parikymmentä koiraa. Satuttiin saamaan sääksi parinkympin pakkanen, joten viileää oli. Onneksi Ville laittoi nuotion lämmittämään pellolle, mutta treenejä jouduttiin vähän pienentämään suunnitellusta. Treenien jälkeen syötiin ja istuttiin iltaa. Oli mukava kun kävitte!

Kasvateista Nalli sai tokossa TK2:sen Lempäälässä.

Pippa Seinäjoellä näyttelyssä ERI, KÄK3.

Sade lonkat A/A, kyynärät 0/0.

Surullisia uutisia saatiin isänpäivänä, kun Tico (Siipiveikon Kartta Kateissa) 5kk jäi auton alle ja kuoli omalla postilaatikolla. Päälle ajanut autoilija ei edes pysähtynyt katsomaan kuinka pennulle kävi. Voimia Ticon perheelle ja erityisesti lapsille!

Seuraavat pentusuunnitelmat ensi keväänä/kesänä. Matkassa on vielä monta mutkaa, mutta kaiken mennessä ok pentueen emänä tulee olemaan Siipiveikon Viis Verijäljestä, "Zelda". Zelda koiranetissä.

Muistakaa myös kenneltapaamisemme 24.4-26.4.2015!

30.10.2014
Neppiksen pennut ovat jo huuuurrjia petoja. Vauhtia ja vaaratilanteita piisaa. Mukavan avoimia ja reippaita pentuja. On ollut todella opettavaa saada kasvattaa labukkapentue. Jotain samaa noutajamaisuutta, mutta silti jotain erilaistakin on tullut eteen. Näiden pentujen käytös verrattuna tollerinpentujen käytökseen on opettanut asioita kummastakin rodusta. Pennut on sirutettu ja eläinlääkärissä on käyty ilman mitään huomauttamista kenelläkään. Ekat lähtevät uusiin koteihin su ja loput sitten ensi viikolla.

Synttäreitäkin on vietetty. Ekat Siipiveikkolaiset ovat jo veteraani-iässä. Tänään 1v synttäreitä juhlii Tahtoo-pennut. Onnea kaikille!

Edellisestä megapäivityksestä oli unohtunut Luman maksiluokan voitto tollereiden agilitykokeessa -> tollereiden maksi mestari! Hyvä Lumppis ja Jaakko!

Mukavasti kasvatit ovat päässeet taas käytännön töihin. Onnistuneita reissuja on ollut muutaman viikon sisällä ainakin Viskillä, Lucalla, Kingillä, Pipalla, Nallilla ja Theolla. Sorsastus alkaa pikkuhiljaa loppumaan, mutta kausi jatkuu meidän koirilla fasaanijahdeilla helmikuun loppuun saakka. Lisäksi nome on siitä mukava laji, että sitä voi treenata ympäri vuoden tosi erilaisissa maastoissa ja paikoissa. Treeneissä vain mielikuvitus on rajana.

Simo Virossa IPO-R ykköstulos ja luokkavoitto! Tuliaisina taas uusi koulutustunnus RH-FL B. Olette vaan aikamoisia Hanna ja Simo.

Sade KHN:n epävirallisessa kokeessa "Innokkaat alokkaat" luokassa 1. sija. Muutenkin tollereilla meni kokeessa tosi hyvin. Onnea!

22.9.2014
Kiirettä on pitänyt loppukesän, ei ole paljon koneella ehtinyt istumaan. Hieno kesä takana, toivottavasti kaikkien patterit on ladattu syksyn pimeää varten.

Kaikista isoimpana uutisena on Nevan pentujen syntymä 14.9. Pennut syntyivät tiineysvrk 58. Saimme 7 urosta ja yhden nartun (ja yhden enkelipojan). Seitsemän uroksen jälkeen sanoin Villelle että se seitsemän veljestä oli vain vitsi. Onneksi tuli edes yksi narttu, saa pitää poikia jöössä. Neljä pojista on keltaisia, loput ovat mustia. Neva hoitaa pentuja hienosti ja pennut kasvavat hyvin. Toivottavasti jatkokin sujuu yhtä hienosti.

Omista koirista Ukko läpäisi noutajien taipumuskokeen 13.9 Kangasalla. Kiva epeli, katsotaan nyt jatkoa sen kanssa. Alokasluokan asiat ovat alkuun opetettuja, joten eiköhän Ukko jatka uraansa nome-puolella. Se alkaa olla tokossakin aikalailla alokasluokkaan valmis, ja tuntuu tosi "minuntyyppiseltä" koiralta muutenkin (vaikka nartut on aina ennen olleetkin jotenkin mulle sopivia). Ukon synnyttyähän teimme päätöksen, että se saa asua meillä siihen saakka että sille on taippariasiat opetettu. Uroksen elo 5 nartun kanssa juoksurumbassa ei ole välttämättä mitään huippua. Toistaiseksi on mennyt hyvin, vaikka tärppipäivinä olenkin aina huolissani että lapset ovat varmasti sulkeneet ovet perässään.

Vimma päätti repäistä tollerinomessa ja sai AVO1. Treenimäärät on olleet koko kesän ihan minimaalisia (olemme remontoineet kevään ja kesän aikana saunan, suihkutilan, pukuhuoneen, kellarin portaikon ja nyt menemme keittiössä), joten tulos tuli kyllä ihan omilla luontaisilla taidoilla. Hyvä Vimpu!

Tollerinomessa oli muutenkin kiva Siipiveikon edustus ja tulossaldo: Alossa Niilo ALO3 (Voima ja Pippa hyvät nollat), avossa Vimma AVO1 ja voittajassa Riki VOI3. Rikistä tuli myös nometolleri. Avon paras oli muuten Ruutin pentueen isä Remu.

Tollershowssa kaikki omat koirat (Vimma, Kiia ja Oona) sai EH:t. Zelda, Pippa, Riki ja Kelmi saivat ERI:t. Esitimme myös kasvattajaryhmän ja Kiian jälkeläisryhmät, joissa jälkeläisryhmä sai KP:n. Sokerina pohjalla oli Rikin kruunaaminen parhaaksi dual purpose tolleriksi eli tollerimestariksi, eli Rikillä oli parhaat tulokset nomesta ja näyttelystä yhteenlasketuilla pisteillä. Marianne voitti Iitalla myös junioritollerimestaruuden, onnea vielä!

Simo ja Hanna olivat Italiassa edustamassa Suomen joukkuetta. Kyynel nousi silmään kun sain kesken tollershown tekstiviestin, että joukkue oli voittanut maailmanmestaruus pronssia. Olen niin ylpeä teistä Hanna ja Simo, ettei vaan sanat riitä kertomaan. Uutinen Kennelliiton sivuilla

Riki on tahkonnut kesällä aika hienosti tuloksia voittajaluokasta, jossa tuloksen saaminen ei ole todellakaan itsestäänselvyys.

Moni kasvateista on päässyt käytännön metsälle, ja hienoja saaliita on tullut. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se yhdessä koiran kanssa tekemisen meininki ja ulkona luonnossa oleminen.

Ruutin pennuilla oli jo ekat pentutreffit meillä. Kivoja ja reippaita epeleitä ovat kaikki, kaikkea hyvää jatkoonkin.

Viis-pentue on kunnostunut nomessa tänä kesänä: Voima ALO2, Pippa ALO2 ja Zelda ALO3. Pentueella on nyt ikää 3v, ja kaikilla elossa olevilla on tulos nomesta (Visalla Ruotsissa tollauskokeesta ALO1 + KP). Seuraavat tolleripentusuunnitelmat ovatkin Viis-pentueen tyttöjen suunnalla.

Haaveissa tosiaan oli pentuja Lyytille, mutta luonto päätti toisin. Keväällä Lyyti sai keskenmenon mahdollisesti herpeksestä johtuen, ja kuolleet pennut täytyi abortoida lääkkeillä. Ilmeisesti tämä hormonipiikki pisti Lyytin hormonit sekaisin, ja se sai loppukesästä kohtutulehduksen ja kohtu jouduttiin poistamaan. Se joka sanoo että kasvattaminen on helppoa, ei ole kyllä kovin syvällisesti päässyt perehtymään tähän hommaan. :(

18.8.2014
Ruutin pennut lähtivät pari viikkoa sitten omiin koteihinsa. Pari asuu pääkaupunkiseudulla, yksi Turun suunnassa ja loput pohjoisemmassa, kaukaisin pentu Kajaanissa. Kaikilla on lähtenyt kotiutuminen hyvään vauhtiin. Ruuti sai olla meillä pentujen 7vkon ikään, siitä vielä suuri kiitos Johannalle perheineen. Ilolla seuraamme pentujen kasvua ja kehitystä jatkossa.

Neva on ultrattu tiineeksi, joten ensimmäinen käyttölinjainen labukkapentueemme syntyy syyskuun puolenvälin jälkeen. Äärimmäisen mielenkiintoista aikaa, antaa ihan uuden kokemuspohjan kasvattamiseen ylipäänsä ja laajentaa osaamista valtavasti kun pääsee tutustumaan toiseen rakkaaseen rotuun myös tätä kautta.

Tollerien mejämestaruudessa saatiin uusi Siipiveikon JVA: Voima ja Pete jäljestivät VOI1, 49p ja tuomarien valinta 30 koirakon joukosta parhaasta yhteistyöstä käytännön jäljestystä ajatellen. Samassa kokeessa sisko Pippa jäljesti AVO1 45p. Isot onnittelut!

Luca (SV Pinkoo Pellolla) lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät ok.

Sade (SV Pisaroita Pellolla) näyttelystä EH.

Jahtikausi on jo käynnissä ja tällä viikolla alkaa sorsastus. Pidimme kasvateillemme haulikkoammuntapäivän ampumaradalla. Aluksi treenattiin koiria, sitten treenasivat ihmiset ja lopuksi grillailtiin. Sen verran mukavaa oli, että taidetaan pitää ensivuonnakin.

27.7.2014
Ruutin pennut ovat kasvaneet kohisten. Ulkona ollaan oltu joka päivä melkein aamusta iltaan. Autolla ollaan käyty ajelulla tähän mennessä kolme kertaa, mummolassa ollaan käyty vierailulla ja touhua on riittänyt. Eläinlääkärin tarkastus ja sirutuskin on jo tehty. Yksi narttupennuista on vapaana peruutuksen vuoksi, vain rodunomaisista harrastuksista sekä koetoiminnasta kiinnostuneeseen perheeseen.

Neva aloitti juoksut vähän etukäteen. Kävin astuttamassa sen Tanskassa DK FTCH DK TM MPM 2013 Jobeshill Olofilla eli Brimsonilla. Jos asiat menevät niinkuin toivoisimme, olisi meillä käyttölinjaisia labradorinpentuja syyskuun puolenvälin jälkeen. Kuvaus yhdistelmästä tulossa.

Minun ollessa Tanskassa Ville järjesti Oonan pian 6kk ikäisille pennuille treffit ja treenit. Kouluttajana oli pentujen isän Rasmuksen omistaja Päivikki. Kiitoksia Päivikille! Kaikki pennut olivat paikalla, ja samoihin treeneihin pääsi myös Vimman pentu Kössi.

SM-tokossa Nalli ja Katariina saivat AVO1-tuloksen 172,67p ja sijoittuivat 14/73 ja avon paras tolleri. Niilo ja Outi saivat 148p AVO2 ja sijoittuivat 39/73.

Voima läpäisi vepen soveltuvuuskokeen upeilla pisteillä 100/100.

Riki nome-b Tornio VOI3.

Zelda KÄY ERI1 SA, ROP ja SERT Saarijärvellä.

21.6.2014
Ruuti synnytti pentunsa ma 9.6. Synnytys oli nopea ja helppo. Uroksia syntyi 5 ja narttuja 3. Lisähuolta aiheutti se ettei Ruutille laskeutunut heti riittävästi maitoa, vaikka se imetti ja hoivasi pentuja oikeastaan kokoajan. Varmaan iso pentuekoko, syntymä vähän ennen laskettua aikaa, synnytyksen jälkeinen ripuli ja siitä johtunut kuivuminen, vähän pienet pennut ja ensikertalainen emä olivat tähän syynä. Nyt tilanne näyttää paremmalta, lisämaitoja ei ole annettu enää liki viikkoon. Ruuti on ollut kokoajan tosi hyvä emä, hoivannut pentuja ja säilynyt stressittömänä vaikka käväistiin eläinlääkärissä hakemassa lääkkeitä maidon laskeutumista nopeuttamaan ja pentujakin ollaan punnittu paljon tavallista enemmän. Yksi pojista oli vähän erilainen. Se oli mielellään tissillä, mutta siltä puuttui sellainen elämisen vimma mikä pitää pennulta löytyä. Paino nousi kokoajan, mutta se sai silmätulehduksen heti kun silmänurkka vähän raottui. Seuraavana aamuna sen takajalan liikerata oli poikkeava, joten valitettavasti pentu lähti sateenkaarisillalle. Päätös ei ollut helppo, mutta tahdomme kasvattaa harrastuskoiria. Niillä pitää olla parhaat mahdolliset lähtökohdat elämälle. Tällä yksilöllä ei ollut, joten en olisi kuitenkaan voinut luovuttaa sitä hyvällä omallatunnolla uuteen kotiin. Tehohoidettuna se olisi varmaan porskuttanut vielä, mutta pennulla täytyy olla luonnostaan elinvoimaa. Kaikki muut pennut ovat reippaita ja hyvin elinvoimaisia, joten tulevia viikkoja innolla odotellen. Ihanaa kun keittiössä tuoksuu pennulta! Mahdollisesti joku pennuista on vielä ilman omaa kotia.

Neva starttasi ekan WT-avostartin 29.5 Korpilahdella. Ja hienosti aloittikin: AVO1, 80p ja sijoitus 1/18. Seuraava startti oli Hauholla nome-b (eka nome-B AVO), ja jälleen AVO1 ja toimitsijoiden valinta. Hyvällä koiralla on ilo harrastaa.

Kasvateista Riki starttasi ekan kerran nome-b:ssä voittajaluokassa. Ja heti tulos, VOI3. Riki oli 9 tolleri jolta löytyy tulos voittajaluokasta. 3 niistä on Siipiveikkoja, ja yksi niiden emä Kiia.

Zelda sai Tampereella nome-b:ssä alokasluokasta 3-tuloksen.

Voima sai Tampereella nome-b:ssä alokasluokasta 2-tuloksen. Onnea hienoille sisaruksille!

Viski starttasi agilityn SM-kisoissa Tampereella. Kaksi hyvää rataa, joukkueradalla 7:ksi ja yksilöradalla pikkaisen yliaikainen nolla. Nämä olivat luultavasti Viskin vikat arvokisaedustukset. Se täyttää tänä vuonna 8v, ja on vielä tosi hyvässä kunnossa. Agility on kuitenkin tosi rankka laji koiralle, ja Teresa on päättänyt viisaasti että säästelee koiraa jotta tulevat eläkepäivätkin jatkuvat terveinä.

Viimeisempänä muttei todellakaan vähäisempänä: Simo ja Hanna lentävät Italiaan FCI IPOR MAAILMANMESTARUUSKOKEISIIN elokuussa! Aikamoinen kasvattajan unelma saada kasvatti edustamaan Suomea ja vielä käyttöpuolen kokeessa. Olen tästäkin parista sanoinkuvaamattoman ylpeä. Nyt vaan peukut pystyssä koko joukkueelle!

27.5.2014
La järjestimme kasvateillemme epäviralliset nomekokeet Sastamalassa. Päivä oli tosi kuuma, aurinko paistoi kunnolla. Kaikki osallistujat saivat onnistumisia ja lisää treenattavaa. Päivän reippailijat olivat kuitenkin lapsemme, jotka leikkivät koko päivän maastossa. Kiitoksia myös maanomistajille kivasta paikasta. Kiva päivä!
Kuvia treeneistä.

Niilo (SV Pelleilee Pellolla) NOU1 Pieksämäellä. Onnea Outi!

Voima (SV Viis Voimasta) MEJÄ VOI1 46p. Hienoa Sara ja Pete, yksi ykkönen vielä valion arvoon. :)

Visa synnytti Ruotsissa 7 pentua, 3 urosta ja 4 narttua.

21.5.2014
Ruuti on tiineenä! Pentuja odotettavissa noin 9.6.

Vilppu lonkat A/A, kyynärät 0/0.

Labradorimme Nevan geenitestitulokset tulivat. Neva on EIC terve, CNM terve, MFD/SD2 terve. Vanhempien tuloksen perusteella Neppis on PRA-A. Nevalle on mahdollisesti suunnitteilla pentue syksyllä.

4.5.2014
Viime viikonloppuna vietettiin Siipiveikon -kenneltreffit Pohjan Tilalla Loimaalla. Paikalla oli 20 kasvattiamme + meidän koirat. Kouluttajina pennuille oli Katja Koliini, nuorten ryhmää veti Pia Back ja kokeneempien ryhmää Jari Särkänlahti. Suuret kiitokset vielä kouluttajat! Kaikki saivat vinkkejä ja treenimotivaatiota jatkoon. Oli tosi kiva kun niin moni kasvatti innostui lähtemään mukaan. Omaa mieltä lämmitti myös kouluttajien sanat mukavasta ja lämpimästä tunnelmasta. Silloin tuntee onnistuneensa jossakin, sillä meillä on aina ollut tavoitteena että olemme yhtä suurta "koiraperhettä". Kaikkien pitää tuntea kuuluvansa joukkoon eikä ketään sorsita. Avoin keskustelu hyvistä ja huonoista asioista on tärkeää, sillä kaikissa koirissa on hyviä ja huonoja puolia. Kiitokset tästäkin kivoille kasvattien omistajille! Teidän kanssanne on hyvä olla.
Kuvia treffeiltä.

Kiia vietti 11v synttärit itseoikeutetusti kenneltreffeillä. On ilo omistaa noin aktiivinen ja terveenä pysynyt koira. Ainoastaan kuulo on alkanut selkeästi alenemaan, mutta Kiia kulkee edelleen edelleen samat lenkit kuin nuoremmatkin. Sillä on ne omat vakioreitit joista se kulkee riippumatta siitä mistä loppuporukka tulee perästä, mutta vanhalle teräsrouvalle se sallittakoon. Edelleen nuorempia treeneihin otettaessa se olisi innokkaasti lähtemässä mukaan, ja silloin tällöin mummu pääseekin noutamaan mielenvirkistykseksi. Toivon sydämestäni että uusia hyviä vuosia olisi vielä jäljellä.

Ukko täytti vuoden pari viikkoa sitten. Se on kehittynyt mukavaksi työkaveriksi, jolta löytyy sopivasti moottoria mutta myös se tärkeä off-nappi. Riista on SE-juttu Ukolle. Kaikki mitä Ukon kanssa on tehty on ollut sille helppoa. Se on hyvin samanlainen koira kuin Muusa nuorena, vähän pikkuvanha ja jollain tapaa totinen. Silti Ukoltakin löytyy pilkettä silmäkulmasta ja sen kanssa on ilo tehdä töitä. Tottakai edessä on vielä haasteitakin, mutta tähän asti Ukko on ollut tosi helppo koira. Iso ja romuluinen Ukko on, mutta onpa enemmän mitä rakastaa. :)

Aida tokoili vappuna ALO1 ja 187p ja luokkavoiton. Onnea Milla!

Zelda tänään Kouvolan ryhmänäyttelyssä VSP ja Serti. Kannatti mennä Minna, ja kiitoksia Susanna-händlerille.

Tia tänään MEJÄ AVO1 44p Kauhavan lumisateisissa maastoissa. Onnea!

Ja vielä itselle tärkeä asia: hypokoirakoulutuksessa oleva Repe ilmaisi ekan kerran matalat sokerit. Huippua jos Repestäkin saadaan arkeen apuri.

P.s. Ruuti on ollut ahne, joten ehkäpä, ehkäpä. Ultra on alle viikon päästä. Tähän sopisikin korjata se käsitys mitä olen kuullut useammalta tolleria etsivältä perheeltä, jotka eivät ole uskaltaneet kysyä meiltä pentua. Emme vaadi tavoitteina pentujen perheiltä nomessa KVA-tasolle treenaamista, mutta jokaisella meiltä pentua hakevalla perheellä pitää olla mielenkiintoa vähintään taipparitasolle. Usein siinä vaan käy niin, että hyvän koiran kanssa on kiva treenata ja äkkiä huomaakin olevansa jo vähän pidemmällä kuin taippareissa. Lisäksi hyvän koiran kanssa taipparit on suht helposti suoritettavissa oleva juttu, jolloin aika moni tahtoo jatkaa harrastamista myös pidemmälle. Eli aktiivista koe-, metsästys- ja harrastuskaveria etsivät perheet saavat olla mielellään yhteydessä, mutta ihan lenkkikaveriksi löytyy mielestämme paremminkin sopivia rotuja.

12.4.2014
Aloitetaan surullisilla uutisilla. Lyytin vatsa ei kasvanut kovin paljoa meille tulon jälkeen, eikä pentujen liikkeitä tuntunut ainakaan kovin selvästi. Minulla oli joku huono tunne asiasta, ja kävimme pe eläinlääkärillä. Ultrassa näkyi ainakin 5 pentua, mutta kaikki ovat valitettavasti kuolleita. Lyytillä on ollut jonkinlainen infektio, joko bakteeriperäinen tai herpes. Lyyti on voinut itse kokoajan hyvin, ja ulospäin siitä ei näe mitään ihmeellistä. Eläinlääkärin kanssa keskusteltuamme päätimme odottaa jos luonto hoitaisi kuolleet pennut ulos itsestään. Jos ei, kokeillaan keskeytyspiikkiä ja jos sekään ei toimi ne täytyy leikata kohdusta pois jotteivät ne tulehduta kohtua. Pettymys ja huoli on ihan valtavaa, ja harmittaa kivojen pentuja kyselleiden perheiden puolesta. Lyyti voi ihan hyvin, eikä oikein ymmärrä miksi olen itkeä vollottanut ja katsellut sitä. Ensi viikon aikana käymme uudestaan eläinlääkärillä jos pennut eivät lähde syntymään luonnollisesti. Pennut olivat kuolleet suunnilleen 45vrk, joten emä ei luultavasti pysty imeyttämään niitä kohtuunsa takaisin kuten nuorempina kuolleita pentuja. Anu sanoi että matolääkkeen antamisen jälkeen vrk 43-45 vatsa ei tuntunut enää kasvavan. Ensin ajattelin että se kuuluu ihan normaaliin vaihteluun pentujen kasvuvauhdissa, mutta koska vatsa ei kasvanut meilläkään aloin aavistaa jotain ongelmia. Nyt koiriin liittyvät huolet ja murheet saisivat kyllä jo loppua!

Mutta kuten sanottua, luovuttajat eivät koskaan voita ja voittajat eivät koskaan luovuta. Ruuti on astutettu Remulla, ja jos hyvä tuuri käy niin pentuja saattaisi olla kesäkuun puolen välin tienoilla.

Tein Siipiveikoille myös oman fb sivut, joita lukeakseen ei tarvitse olla liittyneenä facebookiin. Näin tulevat tapahtumamme tavoittavat toivottavasti kaikki kasvatit, eikä kaikkien tarvi liittyä fb:hen päästäkseen meidän ryhmään jossa keskustellaan. Näille sivuille saan myös paljon helpommin liitettyä kuvia esimerkiksi tulevien pentueiden vanhemmista, jolloin niitä ei tarvi yrittää hankalasti siirtää kotisivuille. Tervemenoa tutustumaan ja tykkäämään:
Siipiveikon facebook -sivut.

6.4.2014
Oonan pennut ovat olleet pari viikkoa uusissa kodeissaan. Alku on lähtenyt kaikilla kivasti käyntiin. 4 pennuista jäi Tampereen seudulle ja kaksi Leppävirralle. Tulevien pentupainien ja treffien kannalta tosi kiva kun kaikilla on joku pentusisarus lähistöllä. Onnea kaikille uusiin koteihin!

Goza Ruotsista lonkat A/A, kyynärät 0/0.

Tia lonkat B/B, kyynärät 0/0.

Pippa TOKO AVO1 165p ja toisessa kokeessa AVO1 166p.

Annika 9v oli Keski-Suomen juniorhandlerin piirimestaruuksissa ja he sijoittuivat Zeldan kanssa kolmansiksi. Onnea Annika! Isosiskosta Emiliasta tuli piirinmestari, ja Samuel veljestä pm4. :)

Nalli TOKO AVO1 167p ja luokkavoitto Torniossa.

Mäntän talvinome oli täynnä hienoja suorituksia: Riki hyvä suoritus voittajaluokassa, Nessa voitti sunnuntain AVO-luokan, Simo avoimen luokan 5:s ja Pippa teki alokasluokassa hyvän suorituksen riistoilla ja oli päivän paras tolleri. Joukkuekisassa Siipiveikot tulivat sijalle 5/26. On tosi kiva kun tällaisia kokeita jaksetaan järjestää!

Sade starttasi Pirkan dameissa. Hakuruutu toimi hienosti, mutta kakkosmarkkeeraukseen ja linjoihin tuli vielä vähän harjoiteltavaa.

Lyyti tuli eilen meille mammalomalle. On upea huomata, kuinka hyväpäinen koira vain sujahtaa lapsiperheen arkeen ja koiralaumaan mukaan tosta vain, ihan kuin olisi ollut täällä aina.

Ruuti aloitti juoksut, ja se astutetaan luultavasti ensi viikolla.

21.2.2014
Oonan pennut ja Oona voivat hyvin. Pikkuhiljaa on aloitettu kiinteän ruuan maistelu ja retket keittiön lattialla ovat alkaneet.

Lyyti astutettiin Ruotsissa viime viikolla. Astutukset olivat helppoja. Nyt odotellaan jännityksellä saammeko pentuja. Nomeen, metsästykseen ja aktiiviseen harrastamiseen sekä niissä kilpailemiseen tolleria etsivät voivat ottaa yhteyttä.

Muusa, Vilppu ja Vala silmät OK. Zelda, Simo ja Sade lievä distichiasis. Simo, Kelmi ja Vilppu sydän OK.

Vala toko EVL2.

Nalli palkittiin tokossa Valkeakosken Kennelkerhon vuoden toko-koirana ja he saivat myös pienen muistamisen hienosta SM-menestyksestään.

4.2.2014
Oonan pennut ovat täällä! Pennut syntyivät 27.1. Saimme 1 tytön ja 5 urosta. Kaikki meni synnytyksessä hyvin ja Oona hoitaa pentuja antaumuksella. Kaksi pennuista on punaisia, ja neljä enemmän ja vähemmän soopeleita. Tummaa väriä on kuitenkin pennuissa suht vähän verrattuna äitiinsä saman ikäisenä. Yksi uroksista saattaisi vielä olla omaa kotiaan vailla, jossa ollaan kiinnostuttu rodunomaisesta harrastamisesta ja koetoiminnasta.

Seuraavat pennut ovat suunnitteilla Lyytille. Lue lisää pennut -osiosta. Tästä vuodesta on tulossa pentupainotteinen. Sinänsä ongelma on mukavan positiivinen, sillä on hieno tilanne että käytettävissä on kivoja, toimivia ja terveitä narttuja useampia. Tänä vuonna painotetaan pentuihin ja kasvatteihin ja omien koirien kanssa kisaaminen jää vähän vähemmälle.

Rikistä (Siipiveikon Variksenviejä) tuli vuoden nometolleri 2013. Uskomattoman hieno tunne, sillä vuoden nometolleri -titteli on ollut Kiialla tai sen Siipiveikon -jälkeläisellä vuodesta 2005, siis 9 vuotta peräkkäin!

Vala (SV Piiput Kuumina) oli paras voittaja luokan toko-tolleri. Vala valittiin myös Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen vuoden toko-koiraksi. Vala starttasi myös ekan kerran tokossa EVL:ssä, ja he saivat Jennin kanssa hyvän 2-tuloksen.

Sade (SV Pisaroita Pellolla) silmät ok, lievä distichiasis.

Niilo (SV Pelleilee Pellolla) TOKO AVO1 169,5p

Kelmistä (SV Telkäntuho) tuli isä kuudelle pennulle Middle Islands kenneliin.

Täytyy vielä vähän mainostaa juuri ilmestynyttä Suuri Koiraharrastajan Opas -kirjaa. Kirjassa esitellään eri käyttökoirarotuja ja harrastuslajeja. Sain kunnian kirjoittaa tollereiden esittelyn kirjaan, ja kyllä siellä näkyy muutamia kivoja Jennin ottamia kuviakin tollereista töissään.

28.12.2013
Vimman pennut ovat muuttaneet uusiin koteihin. Onnea Theolle Helsinkiin, Kössille Janakkalaan, Caralle Tampereelle ja Keijulle Gablingeniin Saksaan. Pentue oli suht tasainen ja energinen. Riista kelpasi kaikille mukavasti ja pennut olivat pelottomia ja sosiaalisia kavereita. Naskaleiden jaksamista uusiin perheisiin!

Pentusuunnitelmiin tuli pieni muutos. Ruutin jäätyä tyhjäksi päätimme käyttää vielä kerran Oonaa jalostukseen. Asiaa mietittiin ja pohdittiin varmaan sadalta eri kantilta. Eniten mietityttänyt juttu on Oonan ikä 8,5v, mutta jokainen koiran nähnyt voi kyllä sanoa ettei se näy siitä missään. Oona on nyt ultrattu ja muutamia pentuja olisi tulossa tammikuun lopussa. Kyseessä on kaksoisastutus joita tollereilla ei ole juuri tehty, joten jännitettävää isän/isien suhteen riittää vielä pentujen syntymän jälkeenkin. Lisätietoja Pennut -osiosta.

Niilo (SV Pelleilee Pellolla) lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Niilo on nyt myös kastroitu piilokiveksen vuoksi.

Simo (SV Hanhenhoukuttelija) palkittiin Messarissa sankarikoirana. Hieno tilaisuus ja luultavasti aikalailla Once in a lifetime -hetki kasvattajalle saada katsella kun oma kasvatti palkitaan ihmisen hengen pelastaneesta työstä. Suurimmat kiitokset Hanna.

Kingi (SV Kaislikon Kuningas) oli päässyt jäljestämään ammuttua peuraa, ja niin vain oli peura löytynyt. Hyvä Kingi!

21.11.2013
Vimma synnytti 30.10 2 urosta ja 2 narttua. Synnytys oli varsinainen syöksysynnytys, alle 20min ja kaikki pennut olivat maailmassa. Pennut ovat suht tasakokoisia, ja Vimma hoitaa pentuja hienosti. Se hoitaa pentuja juuri sen verran että ne nukkuvat tyytyväisinä, mutta se pystyy myös itse rentoutumaan ja on alusta saakka luottanut ihmisiin pentujen kanssa. Nyt pennuilla on jo silmät auki, ja ne ovat alkaneet pikkuhiljaa leikkimään pentulaatikossa. Vähän on jo katseltu keittiötä laatikon ulkopuolella, ja ekat matolääkkeet syöty. Alustavasti pennuille on tiedossa kodit.

Ruuti jäi tyhjäksi. Harmitus on suuren suuri, mutta näitä nyt joskus vaan tulee. Uusia suunnitelmia kohti.

Siipiveikon perheeseen on tullut myös uusi valio. Rasmus (Siipiveikon Rasmusrepohäntä) on nyt myös tottelevaisuusvalio. Aiemminhan Rasmus oli jo JVA ja MVA, nyt se on siis kolmoisvalio. Isot onnittelut Päivikille, ja myös kiitokset hyvin tehdystä työstä.

Uskomattoman ylpeä saa olla myös sankarikoirasta Simosta (Siipiveikon Hanhenhoukuttelija). Simo palkitaan 15.12 Sankarikoiraksi. Simohan löysi viime talvena kovaan pakkaseen kadonneen ihmisen ja pelasti hänen henkensä. Iso käsi myös Hannalle, joka tekee uskomattoman hienoa harrastustyötä VAPEPA:n (vapaaehtoisen pelastuspalvelun) riveissä.

Simo myös IPOR raunio A-kokeessa 3 sija ja uusi titteliyhdistelmä RH-TA.

Niilo (SV Pelleilee Pellolla) aloitti tokouransa ALO1, 183p ja KP. Onnea Outi!

Osku (SV Pohjoisen Pelloilla) lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0. Jee!

Viimeiseksi vielä kutsu kaikille Siipiveikoille jotka eivät ole vielä kutsua fb:ssä nähneet: Pikkujoulut meillä 7.12. Tervetuloa!

13.10.2013
Ensimmäiseksi ei-koiramainen uutinen. Pieni prinsessamme syntyi kansainvälisenä eläintenpäivänä 4.10. Neiti on suloinen kuin mikä, ja on ollut jälleen ilo huomata kuinka hienosti koirat ottavat uudet elämäntilanteet. Ukkokin joka ei ollut eläessään nähnyt pientä vauvaa: Moimoimoimoi, pusupusupusupusu. Ihana olla kun ei tarvi stressata koirien reaktioita. Oma koekausi jäi nyt vähän tyngäksi, mutta asioita vaan täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen. Kyllä sitä omaakin harrastusaikaa taas löytyy. :) Ja toivottavasti lähikuukausina pääsee harrastamaan kotona pentujen kanssa.

Ruuti siemennettiin keskiviikkona 2.10. Onneksi saatiin aikataulut sopimaan ("oma" eläinlääkärimme Palolahti oli lomalla, joten siemennys tehtiin Mäntsälässä Tuire Tammisen toimesta), ja vauvakin malttoi pysyä vielä masussa. Iso kiitos Johannalle ja Samulille kaikesta avusta! Nyt vaan odotellaan ja pidetään sormet ja varpaat ristissä ja toivotaan että ajoitus oli oikea. Pennuista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä.

Ensimmäinen pentueemme täytti 11.10 jo 7-vuotta. On ollut uskomattoman hienoa olla seuraamassa yhteistä taivaltamme. Toivottavasti edessä on vielä monen monta yhteistä vuotta!

Voima on suoritti hyväksytysti AD-kokeen. Koe on palveluskoirien kestävyyskoe, jossa juostaan 20km 12-15km/h. Koira ei saa osoittaa väsymisen merkkejä, ja sen läpäisyä pidetään osoituksena ruumiillisesta terveydestä. Voima läpäisi myös palveluskoiren käyttäytymiskokeen (BH). Nyt vaan nokka kohti PK-kokeita. Hienoa kun Voima on niin monipuolinen harrastuskoira!

Simo kävi päivittämässä PEHA B:n arvosanalla erinomainen. Onhan se!

Viskillä on agilityssä SM-nollat kasassa. Jei!

30.09.2013
Vimma ultrattiin tiineeksi, joten pentuja on luvassa noin 28.10. Myös Ruuti aloitti juoksut, ja se siemennetään tällä viikolla. Pentueen isänä tulee olemaan kanadalainen CH Seabright's Start Me Up WCX MH RN NSDTR(US)WC "Mick".

Simo oli osallistumassa IPOR Haku A:han, ja hienosti osallistuikin voittamalla koko kokeen. Simon nimen eteen saa nyt liittää RH-FL A. Onnea!

Nalli tokoili kolmannen ALO1 tuloksensa, ja sai tittelin TK1. Onnea Katsu!

Riki nomeili Pietarsaaressa AVO3.

Lyyti on silmäpeilattu. Mitään vakavaa ei löytynyt, mutta toisessa silmässä oli yksi ylimääräinen ripsi ja toisessa muutama, joten lausuntona on distichiasis. Nämä olivat kuitenkin lyhyitä pehmeitä ripsiä eivätkä ole koskaan vaivanneet Lyytiä, joten kenties Lyytiä käytetään jalostukseen ensi vuonna.

Viski ja Teresa ovat olleet taas hurjassa tuloskunnossa agilityssä. Viimeviikonloppuna 6 rataa, joista 5 nollaa ja yksi 5vp. Sijoitukset 3x2, 2x4 ja 5. Enää yksi agiradan nolla ja heillä on jo ensi vuoden SM-nollat kasassa. Ootte te aika hurjia!

17.09.2013
Vimman mahdollinen tiineys on kolmosviikolla. Se on aavistuksen hellyydenkipeämpi, ja äärettömän paljon ahneempi. Joten kenties, kenties... Nyt vaan odotellaan.

Sitten tuloksiin:

Tollerinomessa starttasivat kasvateista alokasluokassa Simo, Intro ja Ruuti, avoimessa luokassa Riki. Simo sai ensimmäisestä startistaan ALO1, joten ensi vuonna avoimeen! Simo on sen pentueen 4:s jolla on jo ALO1 nomesta. Introlla ja Ruutilla tulokset olivat 0. Intro oli hyvin lähellä tulosta, mutta palautusten pudottelu tiputti sen palkinnoilta. Ruutilla tuli ohjaajan kanssa yhteistyöongelma, ja riistojen palautukset jäivät turhan kauaksi ohjaajasta. Riki sai AVO:sta 3:sen ihan ok suorituksella. Palautukset olivat hitaita. Ihanaa kun jaksatte harrastaa!

Tollershowssa omista koirista Kiia sai vet EH, Oona vet ERI ja Vimma käy EH. Kasvateista Intro sai ERI SA (jota ilmeisesti toinen tuomari ei vahvistanut) KÄY4, Simo ERI, Ruuti ERI ja vanhempien juniorhandlereiden voitto, Zelda ERI, SA (jota tätäkään toinen tuomari ei vahvistanut). Kasvattajaryhmässä olivat Ruuti, Zelda, Vimma ja Nessa. Kiian jälkeläisryhmässä olivat Vimma, Nessa, Zelda ja Intro. Jälkeläisryhmässä sijoituimme neljänneksi. Kiva olla taas mukana sellaisella jälkeläisryhmällä, jossa kaikilla on vähintään taipparit läpi. Mukava viikonloppu, ja oli ihana tavata taas tuttuja!

Riki jatkoi tollerinomesta Alavudella nomestarttiin, ja räjäyttikin koko potin: AVO1 ja ensi vuonna siirto voittajaluokkaan! On vaikea sanoin kuvailla sitä fiilistä, mikä tuli. On aika hienoa että Kiian jälkeläisistä jo kolme on nomessa "kuninkuusluokassa". Riki sai myös Pietarsaaresta nomesta AVO3.

Lyytin tokoura on jatkukunut yhtä hienosti kuin alkoikin. Se sai jo kolmannen ALO1,192p ja TK1. Seuraavaksi avoimeen luokkaan!

Silmäpeilauksessa ovat käyneet Ruuti ja Tia, jotka kummatkin olivat täysin terveitä. Tämä tarkoittaa Ruutin kohdalla sitä, että pentuesuunnitelmat etenevät. Pennuista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä.

Rasmus sai vieraita Saksasta, ja toivottavasti visiitti tuottaa pikkuRasmuksia ja Gaayjt:ejä. Peukut pystyssä!

30.08.2013
Ja jokavuotinen perinne sorsastus on alkanut! Hyviä noutoja omilla koirilla, ja mukavia metsästyskuulumisia kasvateilta.

Vimma on nyt astutettu. Juoksujen parhaat päivät antoivat odottaa itseään, mutta 18vrk proge olikin pompannut kolmessa vuorokaudessa alle yhdestä jo 6,2. Normaaliastutuksen arvohan on 5-10 välillä. Hieman meinasi iskeä kiire kun sain tuloksen klo 13 jälkeen, mutta ehdimme saamaan paikan Münchenin koneeseen joka lähti 16.15. Aikaa jäi jopa ruhtinaalliset ylimääräiset 2min, mutta koneessa oltiin kumpikin. Vimma rakastui Kenobiin sillä sekunnilla kun he näkivät, ja tunne oli ihan molemminpuoleinen. Turhaan jännitettiin kuinka ekakertalainen uros hoitaa homman. Pari minuuttia leikkia ja pariskunta oli nalkissa. Kaikki seuraavatkin astutukset olivat yhtä helppoja. Palasimme kotiin torstaina, ja nyt vaan odotellaan kuinka mahdollinen tiineys lähtee etenemään. Pidetään sormet ristissä!

Siipiveikot pärjäsivät hienosti tollerimejässä: Voittajaluokasta tuli uusi valio, kun Siipiveikon Sannisyyshehku jäljesti hienosti kolmannen VOI1 48p ollen samalla voittajaluokan paras. Onnea Mervi perheineen! Voittajassa oli myös Voima, joka sai VOI1 45p (kolmas ykkönen, kolmas startti), ja sijoittui kolmanneksi. Myös Nuutti starttasi voittajassa, tuloksena oli VOI3. Tällä kertaa Nuutilla oli enemmän mielessä linnustus kuin jäljestys. Ei siinä mitään, uutta yritystä vaan. Avoimessa luokassa starttasi Rigo, joka sai AVO1 49p ja sijoittui toiseksi samoilla pisteillä voittajan kanssa. Kiitoksia kaikille aktiivisuudesta ja onnea menestyneille ja tuloksiinsa tyytyväisille!

Myös Ruuti MEJÄ:ili hienosti Keuruulla AVO1 47p. Ruuti starttaakin sitten ensi kesänä voittajaluokassa. Onnea!

Viikonloppuna on tollerinome ja tollershow. Ekaa kertaa moneen vuoteen meillä ei ole omaa koiraa starttaamassa nomessa, sillä Vimmalla ja Muusalla on juoksut ja Oonaa ei ole treenattu kokeita silmällä pitäen pitkään aikaan. Kiialla alkaa jo kuulo menemään, joten en enää tiedä ihan varmaksi kuuleeko se esim ohjauksissa neuvoja (ja vaikka kuulisikin niin noudattaisiko se niitä, vai onko vanhan Rouvan arvokkuus jo mennyt ihmisen ohjeista ohi). Nevaa emme ilmoittaneet, koska osa avon tehtävistä saattaisi olla sille vielä liian vaikeita. Tuntuu oudolta, mutta kiva päästä katselemaan muiden hyviä suorituksia. Tollershowssa olemme paikalla koko perheen voimin. Tervetuloa moikkaamaan uudet ja vanhat ystävät!

14.08.2013
Metsästyskausi on alkanut kyyhkysjahdilla, ja moni Siipiveikko onkin jo päässyt käytännön hommiin. Hienoa! Vimman juoksut ovat alkaneet, ja Vimma astutetaan ensiviikolla Saksassa Devilish Kenobi the Diligent Red Hunterilla. Lisätietoja pennut -osiosta.

Uusia kivoja tuloksia päivitettäväksi, mm. Nalli ja Katariina SM-kultaa nuorten tokon SM-kisoista:
Vimma NOME-B AVO3 Tampereella. Ok suoritus, haku vaan vähän hidasta ja ohjaus raskas.

Neva WT ALO1 81p Hyvinkäällä ja sijoitus 1. Koe oli aika haastava, ja Ville taas supertyytyväinen Nevan työskentelyyn.

Riki NOME-B AVO3 Uuraisilla.

Ruuti NOME-B ALO3 Virroilla tosi kivalla arvostelulla. Tästä on hyvä jatkaa.

Sitten mejäilleet Siipiveikot:

Voima AVO1 46p ja luokan paras, ja myös toisesta mejästä AVO1 40p. Voittajaluokka kutsuu!

Ruuti AVO1 44p.

Rigo AVO1 48p Kuhmossa.

Tia (SV Palloilee Pellolla) 11kk mejäili ekassa kokeessaan erittäin riistarikkaalla jäljellä AVO3 28p.

Nalli ja Katariina tokoilivat Suomenmestaruuskultaa nuorten tokon SM-kisoissa alokasluokassa. 168p ja luokkavoitto. Hieno saavutus nuorelle treenaajalle! Suuret onnittelut vielä!

Lyyti ekasta tokokokeestaan ALO1, KP, 181,5p ja sijoitus 1.

Kaikennäköistä ikävämpääkin on sattunut kasvateille kevään ja kesän mittaan: nyt on ollut kyynpurema kuonossa, ampiaisen pisto nielussa, Pipalla maksatulehdus jossa aiheuttajana sairaalabakteeri, niskan venähdys jossa tietenkin ensin pelättiin A/M:ää mutta vielä taudin poissulkemiseksi otetulla selkäydinnäytteellä varmistettiin ettei se ole sitä jne. Olisihan tämä liian helppoa jos ei koskaan mitään sattuisi, mutta kyllä nyt jo riittäisi kaikki äksidentit.

11.07.2013
Aika kuluu kuin siivillä! Tapahtumaa ja tuloksia on ollut ihan hirveästi, ja tuntuu että osan on jo ehtinyt unohtamaankin. On tapahtunut ihania sydäntä lämmittäviä asioita ja surullisempiakin uutisia. Ihan kuin elämässä aina.

Aloitetaan meille isoimmalla uutisella. Muusa synnytti 22.4 yhden urospennun, Ukon. Tiineys oli pakastesiemennyksestä jo vuorokaudella 65, ja "luomuastutuksella" tiineys olisi ollut vielä pidemmällä. Synnytys ei tuntunut alkavan, joten päädyimme eläinlääkärin suosituksesta pennun suuren koon huomioon ottaen (n. 500g) keisarinleikkaukseen. Näin voi tapahtua kun pentuja ei ole kuin 1-2. Muusa toipui leikkauksesta hetkessä, ja jo herätessään pennun vinkaistessa se nosti tokkuraisena päätään ja alkoi putsaamaan pentuaan. Haava parani viikossa, ja muutenkin kaikki meni hienosti. Ukko kasvoi hurjaa vauhtia, ja nautti todellakin ainoan pennun maitobaarista ja oikeuksista täysin siemauksin. Ikävämpi juttu kävi, kun ukko oli 3,5 viikkoa. Lähdimme ekaa kertaa pidemmälle lenkille, ja Muusa juoksi metsässä kuin hullu noin pari kilometriä. Lenkin lopuksi se meni uimaan muiden tyttöjen kanssa. Tullessaan takaisin se vinkaisi, ja teloi jotenkin takaosansa/selkänsä. Jälkiviisaana ei olisi pitänyt antaa sen nauttia vapaudesta niin rajusti, mutta tapahtunut mikä tapahtunut. Fysioterapeutin hyvillä ohjeilla Muusa alkaa olla jo parempaan päin. Luultavasti kyseessä oli monen tekijän summa: hormonien löysyttämät nivelet, pitkä juoksu ja kylmä vesi ja vähän epäonnea. Sillä on luultavasti ollut jonkin selkärangan verisuonen pullistuma. Onni onnettomuudessa oli, että missään vaiheessa Muusalla ei ole ollut yhtään kipuja, ei vaikka sitä on venytelty miten päin vain. Itsehän se on täysin sitä mieltä että hössötys seis ja vauhtia peliin. Nyt kuitenkin koitetaan ottaa rauhallisesti ja saada jumissa olevat selkälihakset hieromalla vetreiksi. Ukon kanssa riehuessaan Kiia teloi lapansa, mutta levolla sekin alkaa olla kunnossa. Mummokoira on sitä mieltä, että ikä ei vielä todellakaan paina. Kiiallahan oli 10v synttärit huhtikuussa. On ilo ja onni saada omistaa niin vetreä vanhus, joka on opettanut meille valtavasti. <3

Kävin huhtikuussa kasvattajapäivillä Helsingissä. Osanottajia olisi saanut olla enemmänkin, aiheet olivat kuitenkin vahvasti rakasta rotuamme koskevia, eikä näitä hyviä keskustelu- ja tapaamistilaisuuksia ole yhtään liikaa. Toukokuussa järjestimme kasvateillemme nome-kokeen. Oli kiva saada niin runsas edustus, ihanaa kun olette aktiivisia. Melkein kokeellinen Siipiveikkoja oli paikalla. Hyviä suorituksia ja onnistumisia, sekä paljon uutta treenattavaa. Niistä on nome tehty.

Kesäkuussa Vimmalla, Aliisalla ja minulla oli jännät hetket. Edessä oli hypokoirakoulutuksen loppukoe. Ja Vimma läpäisi sen täysillä pisteillä! Nyt vielä ilmaisuja arjessa ja edistymisen seuraamista joulukuulle saakka, ja sen jälkeen toivottavasti valmistumme Suomen ensimmäiseltä hypokoirakurssilta. Viimeksi eilen Vimma ilmaisi itse hienosti matalat sokerit.

Neva starttaili kesäkuussa samana viikonloppuna kaksi aloluokan starttia Vilppulassa ja Tampereella. Kummastakin kokeesta ALO1. Että siitä sai olla ylpeä. Ville ja Neva starttasivat myös SNJ:n WT-kokeessa. Huimat pisteet (77/80) ja finaaliin, jossa Neva palautti täyttä vauhtia häiriönä olleen muovisen kyyhkysen. Joten nolla tuli. Oikeasti Neppis oli niin kiva, että siitäkin päästiin nopsaan yli. Ja tuomarin lämpimät sanat kokeen jälkeen tuntuivat hyvältä. Nyt vaan jatketaan samaan malliin, niin hyvä tulee. Tämän kauden tavoitteet on nyt nome-puolella saavutettu.

Kävin Päivikin kanssa Saksassa tutustumassa paikallisiin tollereihin omistajineen ja Rasmuksen tulevaan heilaan Gaayjt:hin. Kiva koira ja kiva matka. Ja ihanan vehreää joka puolella.

Vimma CEA-A.

Sitten kasvatteihin:

Rasmus valittiin tolleriWT:ssä vuoden wolleriksi. Valitettavasti he saivat VOI0, mutta vain yhdellä rastilla tuli epäonnistuminen. Pipan omistaja Riikka suostui lähtemään Vimman kanssa myös tolleriWT:hen kun itse jäin päivystämään ja odottamaan Muusan mahdollista synnytystä. Tosi kivasti oli mennyt heilläkin, ja on upeaa kun voi luottaa kasvatin omistajaan niin paljon että uskaltaa antaa oman koiran startattavaksi toiselle. Ja tietty että koira tekee töitä kenen kanssa vaan. Ei ole ihan helpoin paikka mennä tutustumaan wt-kokeisiin starttaamalla vieraalla koiralla avossa.

Sisarukset Viski ja Luma starttailivat agilitys SM-kisoissa. Kummallekin tuli harmittavasti pienet mokat radalla, mutta jo SM-kilpailuihin pääseminen on tosi hieno ja opettava kokemus.

Riki sai NOME-B:ssä AVO1 ja oli tuomarin valinta. He saivat myös AVO2, joten eiköhän se toinen AVO1 sieltä vielä tule ja saadaan taas yksi Siipiveikko voittajaluokkaan.

Kelmi luonnetestattiin +122p ja laukausvarma.

Simo sai ex-temporeilmoittautumisella tokosta ALO2.

Nessa MH-kuvattu, ja käyttäytyi ja palautui hyvin Nessamaisen rennosti.

Vala sai TOKO:ssa voittajassa huimat 305p, KP ja sijoitus 1/7. Vala sai myös aiemmassa tokokokeessaan voittajasta VOI1.

Ruuti on taas kierrellyt ympäri Suomea juniorhandlerissa ja on menestynyt kivasti. Mm. Jämsässä Samuelin 12v kanssa he sijoittuivat 2 krt toiseksi, ja Rovaniemellä SM-osakilpailussa kolmossijan.

Nalli tokossa ALO2, 159,5p eli puoli pistettä jäi uupumaan 1-tuloksesta.

Susa sai Ruotsissa TOKO:ssa avoimessa luokassa AVO1, 188,5p ja sijoittui luokan ensimmäiseksi. Susa starttasi myös koiratanssissa, ja sijoittui Ammien kanssa toiseksi luokassaan ja siirtyvät seuraavaan luokkaan kisaamaan.

Aida näyttelystä EH.

Visa Ruotsissa starttasi ALO:ssa tollauskokeessa ja sai ALO1 ja kunniapalkinnon ja palkittiin koko kokeen parhaana koirana. He saivat toisessa tollauskokeessa myös ALO2 vesiohjauksen epäonnistuttua.

Pääsin starttaamaan sijoitusnartullani Zeldalla möllerissä omistaja Minnan ollessa toisella puolella Suomea mejäilemässä. Suoritus oli ihan hyvä, sillä Z ehti olla meillä vain muutaman päivän ja tein sillä vain pari harjoitusta ennen starttia. Vielä lisää kokemusta ja rutiinia niin hyvä tulee. Saimme ALO2 ja sijoituimme toiseksi.

Pippa säikäytti meidät oikein huolella alettuaan oksentamaan ruokansa ja muuttumalla vetämättömäksi. Diagnoosiksi on varmistumassa infektio maksassa ja sappirakossa. Pelottavan alun jälkeen tilanne on jo parempi, antibiootit ovat alkaneet tehoamaan ja Pippa on taas kotihoidossa. Tsemppiä Riikka ja Riku!

Voima tokossa ALO3.

Osku (SV Pohjoisen Pelloilla) läpäisi taipumuskokeen Nessan pennuista ekana 10kk iässä.

Tiia (SV Palloilee Pellolla) H näyttelystä pitkien sukkien vuoksi.

Syksyn pentusuunnitelmatkin alkavat selkiytymään, suunnitelmissa jälleen aktiivisia harrastuskavereita erityisesti nome-puolelle.

10.04.2013
Viikonloppuna oli Siipiveikon kenneltreffit. La järjestettiin pieni wt-koe ja tutustuttiin Pirkan Dameihin, ja su kouluttamassa olivat Maarit Nikkanen ja Sanna Rantanen. Oli kiva nähdä kaikkia!

Viikonlopun kruunasivat sunnuntaina tuntuneet pentujen potkut Muusan masusta. Nyt voi huokaista helpotuksesta, ja ruveta jännittämään synnytystä. Muusa ei ole mikään valtava, joten ehkäpä muutama pentu sillä on masussaan. Pentuja on jo kyselty sen verran, että emme ota uusia pentukyselyitä vastaan ennen kuin tiedämme paljonko pentuja syntyy.

Viis -pentueen Voimakin on nyt kuvattu, ja tulokset olivat hienot A/A 0/0, polvet 0/0 ja selkä ok. Koko Viis -pentue on nyt kuvattu, ja kaikki ovat A/A ja 0/0.

Ruutin pentusuunnitelmat siirtyivät syksyyn. Se aloitti juoksut niin että pennut olisivat olleet yhtäaikaa Muusan pentujen kanssa. Ruutin geenitestit tulivat, ja olivat PRA-A CEA-A.

Vala tokoili VOI1 tuloksen, ja osallistui Pirkan Dameihin kivalla suorituksella. Dameissa oli myös Nalli, joka sekin suoritti tehtävät kivasti.

Viski ja Luma 1-pentueesta ovat kumpikin saaneet agilityn SM-0:t kasaan tälle vuodelle. Joten kesällä nähdään ainakin kaksi Siipiveikkoa agilityn Suomenmestaruuskisoissa. Pitäkäähän hännät korkealla!

Rasmuksesta tuli jälleen vuoden NOME-tolleri. Plakaati on ollut nyt Kiialla tai Kiian lapsilla katkeamatta vuodesta 2005 saakka. Aika uskomatonta, ja kiitoksia Kiialle hyvien käyttöominaisuuksien periyttämisestä. Onnea Päivikki ja Rasmus!

Simosta tuli vuoden Palvelustolleri jo toistamiseen. Onnea Simonkin palvelusväelle!

Vimma kävi Villen kanssa Mäntän talvinomessa, ja sijoittui 3:ksi avoimessa luokassa. Myös Neva osallistui kivalla suorituksella. Zeldakin starttasi, mutta nuoriso sai vielä lisää kotiläksyjä. :)

19.02.2013
Muusa on nyt siemennetty Timberin spermalla. Siemennys tehtiin Tampereella Veterissä. Proget olivat kohdillaan ja siemen oli liikkuvaista ja hyvälaatuista, joten nyt vaan toivotaan että pentuja olisi tuloillaan. Nou/nomesta ja metsästyksestä kiinnostuneet pentua etsivät perheet voivat olla yhteydessä.

Visa (SV Viis Veisaa) kuvattiin Ruotsissa, ja tulokset olivat parhaat mahdolliset: A/A ja 0/0.

11.02.2013
Muusan juoksut alkoivat reilu viikko sitten, joten jossain tässä lähiaikoina pentusuunnitelmat menevät taas askeleen eteenpäin. Jänniä aikoja!

Kelmi (SV Telkäntuho) kävi uudestaan silmäpeilauksessa. Edellisen kerran vuosi sitten sille tuli maininta HC-epäilyttävä. Muutokset eivät olleet mitenkään kaihille tyypillisiä mutta jotain paperiin oli kuulemma merkittävä, ja niin siinä kävi että tämä silmälausunto toi Kelmille täysin terveet paperit. Iso helpotus kasvattajalle ja omistajille.

Nessan (SV Lokinluovuttaja) pentuja ja Vilppu (SV Tuulta Päin) käväisivät pienimuotoisilla pentutreffeillä. Oli tosi kiva nähdä kaikkia, ja otetaanhan pian uudelleen!

19.01.2013
Pennut -sivua päivitetty. Seuraavan pentueen isäksi on suunniteltu kanadalainen Timber (GMH MBPIG CH Redland's Ahoy There Seabright AOM WCX). Nyt vain odotellaan juoksuja alkavaksi.

Zelda (SV Viis Verijäljestä) lonkat A/A ja kyynärät 0/0.

Olimme Vimman kanssa hypokoirakurssilla 3 päivää Kemiönsaaressa. Pääsimme hajuerottelussa siihen pisteeseen, että Vimma löytää ja ilmaisee hypotuoksun normaalin verensokerin hajujen ja nolla-näytteiden joukosta. On se kirsu vaan kumman toimiva kapine!

Tälle vuodelle minulla ei ole suurempia toiveita tai odotuksia. Tottakai toivoisin että edes joku pentusuunnitelmistamme toteutuisi. Toivottavasti kasvatit ovat koiriinsa tyytyväisiä, ja koirat pysyisivät terveinä ja saisivat hyviä noutoja. Koko tolleriväelle toivon iloa ja onnistumisia omiin tekemisiin, kaikki me kun rakastamme näitä punaisia kettujamme.

20.12.2012
Pennut -sivua on nyt päivitetty. Lisäsin Muusan kuvauksen, kuvat vielä tulossa. Lisätietoja uroksesta tulee, kun asiat varmistuvat.

Simo ja Hanna joutuivat jokin aika sitten töihin. Sastamalassa oli kadonnut dementoitunut henkilö. Ulkona oli yli 20 astetta pakkasta, ja henkilö oli ollut kateissa useita tunteja. Ja Simo ja Hanna löysivät kadonneen henkilön yöllä 11h ulkona olon jälkeen! Oli aivan uskomattoman hienoa että he pelastivat ihmishengen tällä vapaaehtoistoiminnallaan. Simo Sankari pääsi antamaan haastattelun myös Aamulehteen. :)

Vietimme itsenäisyyspäivän Valkeakoskella ryhmänäyttelyssä. Siipiveikkoja oli paikalla mukavasti: Zelda KÄY EH2, Vala KÄY H, Muusa VAL EH. Remu AVO EH4, Voima KÄY T (liikkeet olivat "hieman" hankalasti arvosteltavissa), SIMO VAL ERI SA PU4, Kingi VAL EH. Neva labukkamme sai T:n (vaikka Ville myöhästyikin kehästä kun lörpötteli kehän laidalla), sillä sen pää on kuulemma täysin epärodunmukainen. Sääli, mä olen jotenkin ajatellut että pään sisällön pitää olla rodunmukainen ja käyttölinjaisen labukan pään sen verran rodunmukainen että riista menee suuhun. :) Saimme vielä kasaan kasvattajaluokan (Zelda, Muusa, Kingi ja Simo), ja saimme KP:n. Sijoituimme BIS-kasvattajakisassa BIS3. Kiitoksia kun jaksoitte olla pitkän päivän kanssamme!

Rasmus (SV Rasmusrepohäntä) sai toisen EVL 1-tuloksen tokossa, ja on enää yhtä ykköstä vaille TVA (ja samalla kolmoisvalio). Hienoa Päivikki!

Vimma (SV Sorsansurma) jatkaa hypokoirakoulutusta. Ensimmäinen etappi KivaKoiraKansalainen on nyt suoritettu.

17.11.2012
Kenneltreffit olivat marraskuun alussa. Oli tosi hienoa saada niin suuri joukko kasvateista paikalle. Talo oli täynnä väkeä (reilusti yli 40 henkeä!), mutta sopu sijaa antaa. Kauimmaiset treffailijat tulivat Ruotsista Visan kanssa. La nomeiltiin Päivikki Seppäsen ja Kati Tuomisen opetuksessa, ja sunnuntaina oli Hanna Laasasen perustoko ja näyttelyharjoitukset sekä verijäljet. Kiitokset vielä kouluttajille. Hienoa kun pääsitte paikalle Siipiveikkojenne kanssa, keväällä taas uudestaan!

Omista koirista Neva kävi lonkka- ja kyynärkuvissa, ja tulokset tulivat takaisin mukavina A/A 0/0.

En olekaan muistanut kirjoitella täällä, että olemme Vimman kanssa koulun penkillä. Käymme Hypokoirakoulutuksessa Kemiönsaaressa Axxell-koulutuskeskuksessa, jossa on koulutettu Suomen ensimmäinen hypokoira auttamaan diabeetikkoperheeseen. Siellä koulutetaan myös avustajakoiria. Pitkään mietin lähdenkö leikkiin mukaan, sillä koulumatkat ovat reilut 2,5h suuntaansa ja koulutus tapahtuu pääosin ruotsiksi. Päätin kuitenkin osallistua, sillä niin paljon toimiva hypokoira auttaisi meidän arkeamme. Käytännössä me olemme olleet paikalla joko koko perhe tai Ville Amalian kanssa, sillä Amalia on vielä niin pieni että tarvii äitiään muutaman kerran päivässä. Mielenkiintoista, ja ensimmäinen "testi" on edessä joulukuussa. Aika ahertaminen on kaikkien kotitehtävien ja Vimman koulutuksen ym liittäminen tähän arkeen, mutta tosi mielenkiintoista ja opettavaista ihan oikeastaan kaikkeen koirankoulutukseen liittyen. Tämän vuoksi omien koirien muu koulutus on ollut vähän huilimassa, mutta kun valmistumme toivottavasti kesällä 2013 niin eiköhän sitten taas ehditä.

Ja tuloksiin:

Rasmus sai Hauholla WT-kokeessa VOI2, 51p. Rasmus ja Muusa ovat nyt kumpikin saaneet tuloksia voittajaluokassa NOME-B:ssä ja WT:ssä. Aika hienoa!

Saman viikonlopun aikana saatiin kaksi uutta Siipiveikon-valiota:

Ensin agilityvalioitui Viski (SV Viskivilliviini). Jos en ihan väärässä ole, niin Viski oli 5:s MAXI agilityvaliotolleri Suomessa. Edellinen oli tullut 2010. Hienoa työtä Teresa ja Jussi, vaikka matkalla onkin ollut verta, hikeä ja kyyneleitäkin. :)

Seuraavana päivänä muotovalioitui Kingi (SV Kaislikon Kuningas) joka sai viimeisen sertinsä Turun KV näyttelyssä. Tuomarina oli Peter Beyersdorf. Kingi oli myös PU3 ja sai vara-cacibin. Hyvä Päivi ja Raimo, nyt Kingi saa keskittyä enemmän metsässä rymyämiseen ja supikoirajahteihin. Kingi oli ensimmäinen valioitunut Muusan pentu.

Pippa (SV Viis Vainusta) kävi Nevan kanssa yhtä matkaa lonkkakuvissa, ja tuloksetkin tuli samanlaisina: A/A 0/0. Jes!

Simo (SV Hanhenhoukuttelija) pääsi taas pätemään pelastuskoirapuolella, tuloksena PEHA-B arvosanalla erinomainen. Simo on muutenkin päässyt syksyn mittaan pitämään tollerien lippua korkealla edustaen mm. Turvallisuusmessuilla näytöksissä ja roikkuen katosta esittelemässä eläinten pelastusvaljaita. Hyvin on kuulemma Simpan hermo pitänyt. :)

06.10.2012
Nessan pennut lähtivät uusiin koteihinsa syyskuun loppupuolella. Sade (SV Pisaroita Pellolla) muutti äiti Nessan ja Rillan kaveriksi Porvooseen, Goza (SV Pomppii Pellolla) isä Hyzzin luokse Ruotsiin, Osku (SV Pohjoisen Pelloilla) Rovaniemelle, Niilo (SV Pelleilee Pellolla) Pieksämäelle, Tia (SV Palloilee Pellolla) Vaasaan, Luka (SV Pinkoo Pellolla) Oripäähän ja Repe (SV Pelastaa Pellolla) Vantaalle. Kaikille ihanille riiviöille hyvää jatkoa ja pidetään tiiviisti yhteyttä jatkossakin!

Omista koirista Muusa ja labukkamme Neva kävivät silmäpeilauksessa. Kummankin silmät olivat terveet. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi vuoden pentusuunnitelmat menivät askeleen eteenpäin. Katso lisää Pennut-osiosta. Neva on myös lonkka- ja kyynärkuvattu, tuloksia odotellaan.

Ruuti (SV Täyttä Ruutia) kävi myös silmäpeilauksessa tervein paperein. Myös Nuutti (SV Pyhät Pyssyt) kävi silmäpeilauksessa ja Nuutilla todettiin MRD. Muutokset eivät olleet ihan MRD-tyypillisiä, joten uusintapeilaus tehdään ensi vuonna.

Sitten tuloksiin:

Nalli (SV Nalli Napsahtaa) NOU1 Pomarkussa. Oli tosi kiva olla paikan päällä näkemässä Nallin hieno suoritus. Sai olla ylpeä kasvatistaan ja koiran nuoresta ohjaajasta Katariinasta. Osansa kiitoksista kuuluu myös Tuulalle, joka aina yhtä innokkaasti lähtee kyytimään koirakkoa treeneihin. Kasvattajille tarjottu kakku oli myös hyvää. ;)

Susa (SV Kaislikko Kuiskii) läpäisi Ruotsissa apportering-testin, joka on heidän taipparit. Jee!

Riki (SV Variksenviejä) sai myös Pomarkussa AVO3. Oli kiva nähdä myös tämä hyvä suoritus paikan päällä. Onnea Marianne!

Rasmus (SV Rasmusrepohäntä) sai myöskin Pomarkussa VOI3. Hienoa saada myös Rasmus voittajasta tuloksen napsineiden tollereiden joukkoon. Tällä hetkellä aktiivisesti voittajassa kisaavia tollereita ovat vain sisarukset Muusa ja Rasmus. Onnea vielä Päivikki! Omille koirille tuli Pomarkusta vain lisätreeniä.

03.09.2012
Täällä kaikki hyvin. Pennut ovat jo isoja jötkäleitä joissa riittää menoa ja meininkiä. Nessa hoitaa pentuja vieläkin antaumuksella, vaikka alkaa itse muistuttaakin ulkonäöltään lähinnä kuivan kesän oravaa. Pikkuhiljaa luonteessa alkaa näkymään eroja, vaikka vielä tuntuu että joku on tällainen tänään ja huomenna jotain ihan muuta. Onneksi Villellä alkoi tänään 4vkon kesäloma, joten saamme arjen pyöriteltyä mukavasti piraijalauman kanssa. Kyllä välillä miettii että onko tässä mitään järkeä, sillä normaalit ihmiset yleensä lomailee kesällä, ja kasvattajat säästävät lomiaan pentuprojekteihin. Muutenkin tämä koekausi on mennyt jotenkin hukkaan, sillä tytöillä oli juoksut heinä-elokuussa, joten me missasimme ihan liian monta suunniteltua koetta. Joskus tämä vain on tätä.

Onneksi kasvatit ovat harrastelleet meidänkin edestä (toivottavasti muistan edes suurimman osan):
Vala (SV Piiput Kuumina) NOU1 Toivakassa. Hyvää työtä Jenni!

Voima (SV Viis Voimasta) NOU1 Toivakassa. Hieno juttu Sara ja Pete!

Zelda (SV Viis Verijäljestä) NOU1 Tampereella. Nyt kaikki Kiian 19 pentua (yksi pennuista kuoli 4,5kk iässä onnettomuudessa) ovat saavuttaneet hyväksytyn tuloksen rodunomaisesta kokeesta. Oli iso onni saada noin hieno koira ensimmäiseksi koiraksi, ja vielä mahtavampaa että se on myös jättänyt jälkeläisiinsä hyviä käyttöominaisuuksia. Kaikki pennut ovat myös ihanilla aktiivisilla omistajilla, joten kiitos myös sinne suuntaan.

Kingi (SV Kaislikon Kuningas) NOU1 Tampereella. Jes, vika serti vaan vielä ja taas saadaan uusi valio!

Nalli (SV Nalli Napsahtaa) NOU0, sillä Nalli tykkäsi vähän liikaa hakuruudun variksesta. Olen nähnyt Nallin hyvää työskentelyä sen verran usein, että ei anneta tuon haitata ja kohti uusia kokeita vaan! Lisäksi Katariinassa on niin paljon nuorta potentiaalia, että vielä hyvä tulee. :)

Visa (SV Viis Veisaa) sai Ruotsissa Tollarspecialenissa ALO2 tollauskokeesta, ja sijoittui samalla junioritollerimestaruuskokeessa viidenneksi.

Tollerinome ja tollershowkin olivat ja menivät. Omista tytöistä paikalla olivat Muusa (voi), Vimma (avo) ja Neva (alo). Muusa ja Vimma jäivät ilman tulosta. Muusa teki hienoa työtä ohjauksessa ja markkeerauksessa, ja ennen hakua mun oli pakko vähän tirauttaa kyyneliä passissa teltan takana. Oli vaan niin kivaa kun pitkästä aikaa me tehtiin tiiminä töitä. Haussa fasu tulikin sitten takaisin vähän pehmeänä, joten se siitä. En tiedä paineistuiko se toisesta koirasta vai mikä mätti, mutta oikeastaan mua ei edes isosti harmittanut. Sen verran monta starttia on tuossa lajissa takana, joten tiedän että mitä vaan voi tapahtua. Muusa on jo osoittanut taitonsa päästessään ylipäänsä voittajaluokkaan, ja jos meiltä jää se kirkkain palkinto saavuttamatta ikiajoiksi niin voi voi. Elämä on. Saimme muuten Muusan kanssa paras AVO/VOI-luokan yhteistyöpalkinnon. Vimmalla tuli joku täys uuvatti kohtaus sen palauttaessa lokkia hausta, ja se katosi johonkin pitkäksi aikaa linnun kanssa. Jossain välissä se kuitenkin tuli takaisin riista suussa. Riista oli koetoimitsijan mukaan edelleen täysin samassa asennossa sen suussa kuin vastarannalta lähtiessä, joten ei mitään hajua missä se on kulkenut tipu suussaan kompassi hukassa. Kovin se oli ainakin iloinen mut nähdessään. Maahaussa teltta täynnä riistoja sekoitti sitä, ja meidän suoritus oli siinä. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen Vimmaan, ja pääsihän se nyt kuitenkin näyttämään heti hyvää hakuaan kun nouti ensimmäisenä hakualueen kauimmaisen riistan ja olisi jatkanut hakua vielä siitäkin kauemmas. Neva teki ok työtä, mutta alon piiitkä ja kapea hakuruutu oli vielä haastava ja kauimmaiset lokit jäivät löytymättä Nevan yrittäessä etsiä metsästä. Treeniä vaan niin hyvä tulee. Rasmus (SV Rasmusrepohäntä) starttasi voittajassa, mutta työt ei tänään käynnistyneet ja sai 0:n. Riki (SV Variksenviejä) teki hienoa työtä avoimessa luokassa, ja oli tyhjännyt haun jo liki kokonaan. Valitettavasti haun vika pupu jäi nostamatta ennen kuin tuomari meni lähemmäs katsomaan. Riki teki kuitenkin tosi hienoa työtä, joten uusiin kokeisiin vaan! Alossa Ruuti (SV Täyttä Ruutia) oli jättänyt lokin palautuksen kesken, ja se leikki jäi siihen. Taas paikalla olisi voinut olla huomattavasti enemmän lajiin tutustujia. Nome kun on sellaista, että yhden kokeen perusteella ei voi sanoa tietävänsä läheskään kaikkea. Ilman kunnollista pohjatietoa on omankin koiran koulutus paljon vaikeampaa, ja vain katselemalla ja osallistumalla voi oppia. Oli hienoa olla paikalla, kun iso osa toimitsijoista oli kasvattien omistajia. Silloin tuntee saaneensa motivoitua kasvatteja oikeasti tekemään työtä rodun eteen ja pistämään itsensä likoon. Joten vielä iso hatunnosto teille! Onnea myös uudelle tollerimestarille Viljolle & Minnalle!

Seuraavana pvänä jatkettiin tollershowlla. Paikalla oli taas monia Siipiveikkoja, ja teltalla oli kuohuviinitarjoilut ym Simon valioitumisen johdosta (lue lisää jäljempänä). Kiitoksia Hannalle! Junnunartuissa SV Viis Vainusta sai EH, Käy uroksissa SV Hanhenhoukuttelija ERI, KÄYK4, SV Telkäntuho ERI, SV Variksenviejä ERI, SV Kyyhkynkyttääjä EH. Käyttönartuissa Vimma SV Sorsansurma ERI, valionartuissa SV Muusametsätähti ERI, SV Täyttä Ruutia ERI ja tärkeistä tärkein veteraani Kiia Damiikan Keck ERI. Kasvattajaluokassa saatiin KP, ja jälkeläisluokassa Kiia ja käyttöluokan pojat tulivat 4:ksi. Juniorhandlerissa Ruuti ja Muusa pääsivät juoksemaan Emilian ja Samuelin kanssa, ja hienosti esitettyinä olivat ikäluokkiensa parhaat. Varsinkin Muusa tuli vähän ex-tempore mukaan kisaan, ja kuulinkin vain ollessani Kelmin kanssa kehässä Emilian kysyvän että mikä koira, minkä ikäinen ja esitetään vapaana vai asetellen? Kivasti se yhteistyö silti sujui. :) Täytyy sanoa että oli tosi tosi kiva päivä!

Sorsastuskin on alkanut. Aloituksessa oltiin Oonan ja Kiian kanssa. Noutoja on tullut noin 20, jossa joukossa on 2 kyyhkystä. Aloituksessa on aina se jännä oma tunnelmansa, ja jahka lapset nyt tästä vähän kasvaa (eli about 10v :) ) niin päästään taas useammin metsällekin ja muutenkin harrastamaan ja treenailemaan. On ollut kiva lueskella kasvattien raportteja metsästysreissuilta, sillä siihen tehtävään nämä koirat on kuitenkin alunperin jalostettu.

Rasmus (SV Rasmusrepohäntä) sai sen kaivatun viimeisen sertin, ja saimme uuden MVA:n kasvatteihin! Onneksi Päivikki ei antanut periksi sen viimeisen sertin metsästyksessä. Onnea vielä! Rasmus sai myös tokossa EVL2 254p. Aika lähellä 1-tulos oli taas... :)

Simo (SV Hanhenhoukuttelija) kävi myös Ruotsissa näyttelyssä, ja kotiintuomisina oli la Norrköpingissä PU2, vara-cacib, ja su Eskilstunassa VSP, SERT, CACIB ja SE MVA (n) ja CIE (vahvistusta vaille)! Kiitoksia Hannalle Simon hovikuljettajana toimimisesta!

Nuutti (SV Pyhät Pyssyt) MEJÄ:ili Virroilla AVO1, ja eilen vielä toisen AVO1. Voittajaan siirtyminen tuli vähän nopeammin kuin Sanna suunnitteli, mutta en valita. Onnea!

Aida (SV Kaislikosta Kajahtaa) tokoili ALO2. Vielä paikallamakuu kuntoon niin tulokset kirkastuu vielä. Hyvä Milla!

Susa (SV Kaislikko Kuiskii) Ruotsissa TOKO AVO1 ja sijoitus 3. Seuraavaksi heillä alkaa voittajan liikkeiden treenailu.

Kelmi (SV Telkäntuho) läpäisi vesipelastuksen SOVE-kokeen hyväksytysti, joten nyt vaan kirsu kohti ALO:a. :)

Eilen tolleritokossa (jossa oli muuten tosi vähäinen tollereiden osanotto, missä kaikki toko-harrastajat?) SV Muusametsätähti AVO1, TK2 ja KP, 184p ja luokkavoitto. Muusan kanssa oli kivaa kehässä. Onnea muillekin tollereille!

07.08.2012
Nessa synnytti 2.8 aamuyön ja aamun aikana 4 urosta ja 3 narttua. Synnytys meni tosi hyvin, ja Nessa alkoi hoitaa alusta saakka hienosti pentujaan. Kaikki on mennyt tähän saakka hyvin, toivottavasti jatkossakin. Pennuille on alustavasti tiedossa koteja, mutta mahdollisesti yksi uros saattaa olla vapaana. Pentu myydään vain aktiiviseen ja noutajien rodunomaisista harrastuksista kiinnostuneeseen kotiin.

Lyyti (Siipiveikon Kaislikossa Lymyää) NOU1 Liedossa! Lyyti esitti niin kivaa työtä meillä käydessään muutama vko sitten, että ei mikään ihme. Onnea Anu ja JP!

Kingi (Siipiveikon Kaislikon Kuningas) Vesilahden näyttelyssä PU1, VSP ja sert.

Rasmus (Siipiveikon Rasmusrepohäntä) samassa Vesilähden näyttelyssä PU2 ja vara-sert. Onnea kummallekin!

Nuutti (Siipiveikon Pyhät Pyssyt) kävi tollerikerhon järjestämässä MH-kuvauksessa. Nuutti oli testissäkin juuri sellainen kiva harrastuskoira kuin testin ulkopuolellakin. Hyvä!

Kelmi (Siipiveikon Telkäntuho) Kuopion näyttelyissä 2 pvänä ERI, SA, KÄYK1.

01.08.2012
Nessan synnytys on lähellä. Mahdollisesti jo ensi yönä päästään synnyttelemään. Toivottavasti kaikki menisi hyvin.

Pippa (SV Viis Vainusta) NOU1 Kajaanissa! Tosi hienosti tehty Riikka ja Riku. :)

Vala (SV Piiput Kuumina) kävi kokeilemassa taippareita. Harmi että tällä kertaa kauempi lokki jäi noutamatta, ja Vala kääntyi matkalla olleiden vesikasvejen kohdalla takaisin. He olivat saaneet kuitenkin kokeilla myös hakuruutua, ja ruutu oli tyhjentynyt kivasti. Ensi kerralla sitten!

Remu (SV Kaislikko Kaatuu) lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Jes!

Vimma (SV Sorsansurma) Peräseinäjoella näyttelyssä ERI.

08.07.2012
Hienoja tuloksia jälleen:

Samu (SV Kyyhkynkyttääjä) NOU1! Nyt kaikilla Kiian 1&2 pentueen koirilla (15kpl) on noutajien taipumuskoe suoritettuna hyväksytysti. Ainutlaatuista, mutta niin on Kiiakin. Pakko taas kiittää aktiivisia kasvatinomistajia, te olette osaltanne tehneet tämän mahdolliseksi.

Simo (SV Hanhenhoukuttelija) tänään VSP ja Cacib Kokkolassa. Simosta tuli nyt vahvistusta vaille kansainvälinen valio. Ensimmäinen meidän kasvateista. Hienoa!

Nessa (SV Lokinluovuttaja) kasvattelee masuaan mukavasti, ja tulee meille parin viikon päästä.

30.06.2012
Nessa kävi eilen ultrassa. Pentuja näkyi masussa! Eli uusia Siipiveikkoja odotellaan syntyväksi elokuun alussa.

24.06.2012
Juhannus meni kasvattien ja omien koirien kanssa treenaillessa ja perheen kanssa juhlistaen. Elämme jännittäviä odotuksen aikoja. Ensi viikolla Nessalla on varattuna ultra. Tähän mennessä se näyttää joitakin tiineyden merkkejä, mutta sitten tiedetään varmemmaksi. Sormet ristissä!

Viime viikonloppu oli kasvateille aivan huippu:

Ensin tuli tieto että Riki ja Marianne sai NOME-B:ssä ALO1.

Sitten Simo ja Hanna läpäisi PEJÄ A kokeen (pelastuskoirien jälki A) arvosanalla erittäin hyvä. Simo on nyt kolmen lajin pelastuskoira.

Ja vielä viimeisenä vaan ei vähäisempänä: Viski ja Teresa sijoittuivat agilityn SM-kokeissa maxien 14. Siis meidän Viski oli Suomen 14 paras agilitykoira, ja paras kaikista noutajista!

Olen niin iloinen kaikista näistä tuloksista. Sanon taas sen minkä ennenkin: Hyvät käyttöominaisuudet koirassa tekevät siitä myös hyvän ja monipuolisen harrastuskoiran eri lajeihin.

08.06.2012
Kotona taas! Takana tosi kiva reissu Ruotsiin, toisiinsa rakastuneet koirat ja helpot astutukset. Muutenkin tosi kiva reissu, ainoastaan loppuajasta vierailulle saapunut oksennustauti jäi reissusta negatiivisena asiana mieleen. Nessa antoi odottaa progen nousua, mutta olisi kyllä antanut astua jo tosi matalillakin arvoilla. Lähdimme kuitenkin progearvojen perusteella vasta myöhemmin Ruotsiin, ja astutukset tapahtuivat vuorokausilla 19-21. Ainakin koirat olivat sitä mieltä että ajoitus oli juuri oikea. Nyt vain odotellaan sormet ristissä. Hyzz oli kyllä juuri niin mukava ja upeakäytöksinen uros kuin eka tapaaminen antoi olettaa, joten toivon todella että pentuja tulisi. Haimme Nessan meille jo viikkoa aikaisemmin kun oikeasta lähtöpäivästä ei ollut ihan varmuutta, ja täytyy kyllä todeta että siinä on koira josta pidän. Se sulautui laumaamme tosi helposti, ja sinkkutaloudesta kolmen lapsen ja viiden koiran perheeseen siirtyminen ei ollut sille juttu eikä mikään. Kiitoksia vielä Sannalle! Aktiivista harrastus- ja koekaveria etsivät perheet, olkaa yhteydessä.

Siipiveikon -porukkaan on tullut uusi valio: FI MVA Siipiveikon Täyttä Ruutia "Ruuti". Tosi upeaa, ja nuorella koiralla ja handlerilla. Ihana Ruuti, ja onnea Ruutin kotiväelle! Erityiskiitokset Empulle Ruutin esittämisestä. :)

Vala korkkasi hienosti tokossa avoimen luokan, saaden 181p ja KP, ja sijoittuen luokassaan toiseksi.

Susa rallytokoili taas Ruotsissa, ja sai taas ykköstuloksen ja he siirtyvät jo voittajaluokkaan. Susa on nyt RLD N RLD F Siipiveikon Kaislikko Kuiskii.

Kingi MEJÄ:ili Mänttä-Vilppulassa AVO3.

Kelmi möllerissä ALO3 ja sijoitus 3/9. Rigolle möllerissä kokemusta ja treeni-intoa. Onnea kaikille!

Niin ja käytiinhän mekin Muusan kanssa NOME:ssa voittajassa starttailemassa. Aina ei vaan kulje vaikka treeneissä kulkee, vai miten se menikään. Jatkamme harjoituksia. :)

25.5.2012
Nessan pentueen suunniteltu uros julkistettu. Juoksujen alettua aiemmin tuli vähän kiire saada urokselle silmäpeilaustulos, mutta aika saatiin ja terveet oli. :) Eli pentueen isänä on LP1 LP2 LP3 SE VCH NORD UCH C.I.B C.I.E Fagerland Röda Hyzz De Amorex, "Hyzz". Nyt vaan odotellaan oikeaa ajankohtaa lähteä Ruotsiin ja pidetään kädet ristissä että kaikki menee suunnitellusti. Lisätietoja löytyy pennut -osiosta.

Koiristamme Neva (Highhut's Eleonorae) ja Ville läpäisivät noutajien taipumuskokeen helposti Hauholla. Ei huomautettavaa, ja NOU1. Se oli tämän kesän tavoite, joten katsotaan nyt mitä vielä tälle kesälle ehditään.

Muusan pennut täyttivät jo kaksi vuotta! Vitsit kun aika kuluu siivillä. Toivottavasti kaikilla oli hauskat synttärit!

Susa starttasi taas Ruotsissa rallytokossa, ja sai ALO1-tuloksen ja voitti luokkansa (50 osanottajaa) 96/100p! Susa on nyt RLD N Siipiveikon Kaislikko Kuiskii. Susa starttasi jo myös avoimessa luokassa rallytokossa, ja sai AVO1 tuloksen, 96/100p. He starttasivat lisäksi myös tavallisessa TOKO:ssa, ja saivat ALO1. Hienoa tytöt!

Kingikin käväisi MEJÄ:ilemässä, mutta valitettavasti jäi tällä kertaa ilman tulosta kun oikeat riistan jäljet veivät voiton verijäljestä. Uutta yritystä vaan!

16.05.2012
Vimman pentu on muuttanut uuteen kotiinsa. Nimeksi tuli Siipiveikon Tuulta Päin "Vilppu". Uusi koti on Elinan ja Tommin luona Tampereella. Nimeä pohdittiin ja pyöriteltiin pitkään, ja Mönkään Menee oli yhtenä vaihtoehtona. :) Nyt on kuitenkin jo paljon parempi mieli koko pentuprojektista, ja asenne on Tuulta Päin. Vilppu on myös sen sortin vilpertti, että sen luonne on todellakin Tuulta Päin. Toivottavasti tulevaisuudessa Vilppu oppii myös käyttämään nenäänsä ja menee Tuulta Päin.

Nessa (Siipiveikon Lokinluovuttaja) päätti yllättää meidät kaikki, ja aloittikin juoksunsa reilusti ajoissa. Onneksi ehdimme käymään Sannan kanssa paria urosvaihtoehtoa katselemassa ulkomailla. Urosvalinta varmistuu ensiviikolla. Pentueesta kiinnostuneet aktiiviset harrastajat voivat olla yhteydessä.

Siipiveikon -joukkue osallistui tolleri-WT:hen. Joukkueessa olivat Muusa, Intro ja Kelmi. Kaikilla oli hyvät suoritukset, mutta valitettavasti ne eivät riittäneet tuloksiin. Muusa sai jokaiselta rastilta pisteitä ja damit ylös, mutta pisteitä ei ollut riittävästi. Se katseli perhosia ja oli vähän jossain keväisessä riistahajujen maailmassa. Treeniä, treeniä.

Kiia on steriloitu ja samalla poistettiin muutama pienen pieni maitorauhaskasvain. Leikkaus meni hyvin, ja mummukoira toipui tosi nopeasti. Jo seuraavana aamuna sille sai yrittää selittää että toipilasaika kestää about pari viikkoa. Kiialla oli myös 9v synttärit. On ihanaa, että se on ikäisekseen tosi hyvissä ruumiin ja sielun voimissa. Kiia olisi ihan toko-koevalmis, jos minulla vain olisi vähän enemmän aikaa. Jos jotakuta kiinnostaa osaava menopeli EVL:ään, niin saa lainata. :)

Riki (SV Variksenviejä) läpäisi palveluskoirien käyttäytymiskokeen ja saa lisätä nimensä eteen tunnuksen BH. Riki starttasi myös WT-kokeessa, ja sai hyvän ALO2-tuloksen.

Kelmi (SV Telkäntuho) sai vara-sertin Ruoveden näyttelystä.

Susa (SV Kaislikko Kuiskii) sai Rally-TOKO:ssa Ruotsissa 2xALO1.

Kingi (SV Kaislikon Kuningas) sai Lahdessa näyttelyssä EH, ja Rauman nlyssä ERI, SA, NUK1 ja PU4.

Lyyti (SV Kaislikossa Lymyää) sai Pöytyällä näyttelyssä EH.

Aida (SV Kaislikosta Kajahtaa) sai ekasta toko-kokeesta ALO2 146p, ja näyttelystä EH.

Ruuti (SV Täyttä Ruutia) sai Jämsän näyttelystä ERI, SA, SERT ja VSP. Ruuti ja Emilia ovat kiertäneet myös Junior Handlerissä, ja Lahden KV:ssä SM-osakilpailussa he sijoittuivat 4/42 osallistujasta. Tampere KV:ssä viime viikonloppuna Emppu ja Ruuti osallistuivat JH:n maajoukkuekarsintaan, ja pääsivät 10 parhaan joukkoon 60:stä osallistujasta. Emppu on vielä nuorimmasta päästä osallistujia (14-17v.), joten mihin he vielä ehtivätkään.

Pippa (SV Viis Vainusta) sai samaisesssa Jämsän näyttelyssä ekassa näyttelyssään ERI, SA, Vara-Sert, PN2.

Viski (SV Viskivilliviini), Riki (SV Variksenviejä) ja Kingi (SV Kaislikon Kuningas) kävivät kaikki silmäpeilauksessa. Kaikkien silmät terveet, Kingillä lievä distichiasis (ylimääräisiä ripsiä).

Onnea kaikille!

Osallistuimme Nevan ja Muusan kanssa viime viikonloppuna Nevan kasvattajien järjestämään koulutusviikonloppuun Mustialassa muiden Haihattelijoiden kanssa. Kouluttajana oli Graham Slater Englannista. Oli tosi kivaa, ja saimme osallistua sekä Nevalla että Muusalla. Tuntui että koulutuksesta jäi jotain itselle, ja jotenkin tuli sellainen olo että oikeaan suuntaan me mennään koiriemme kanssa. Kouluttaja piti Nevasta tosi paljon, ja pääsimme toteamaan ettei se ole myytävänä. Myös Muusa oli kiva, ja kouluttaja sanoikin että tuo koira saa hänet aina hyvälle tuulelle. Hän myös kehui Muusan olevan paljon parempi kuin käyttökultsut Englannissa. Enkä joutunut häpeämään muutenkaan Muusan kanssa vaikka paikalla olikin Suomen huippuja labradoreja.

24.03.2012
Vimman pentue syntyi. Loppusaldona oli vain 1 poika, joka tarkoittaa sitä että monta mukavaa kotia jäi ilman omaa pentua. Valitettavaa, mutta minkäs tekee. Vimman lämmöt laskivat to 22.3 päivällä. Vähän se kävi ulkona tiheämmin, mutta muita avautumisvaiheen merkkejä ei juuri ollut. Ville oli lähdössä klo 21 jälkeen töihin, ja mittasi vielä Vimmalta lämmön (37,4). Vimma ei oikein tahtonut tulla pentulaatikosta pois, mutta ei se lämpöjen mittaaminen mitään koirien suosikkihommaa ole. Ville vaihtoi vaatteet ja laittoi takkia päälleen, kun kurkkasin pentulaatikkoon. Vimmalla oli jo supistukset käynnissä! Aiemmin ei ole muilla ollut tuollaisia rautahermoja, kaikki ovat petailleet ja läähätelleet ja hakeneet paikkaa melkein vuorokauden. Vimma vaan oli. Supistukset tulivat ihan säännöllisinä, joten soitin äitini lasten nukkumista vahtimaan siltä varalta jos joudutaan lähtemään eläinlääkäriin.

Supistukset tihenivät, ja klo 22.30 syntyi suht helposti komea pojanrötkäle (reilut 475g). Poika on ihan isänsä näköinen. Vimma alkoi heti hoitaa pentua hyvin, ja poika haki hienosti itse nisälle. Sitten tuli uusia supistuksia, ja joskus klo 23 aikaan tuli pelkkää vesipussia näkyviin. Vielä silloin vitsailin Villen kanssa että kävit hakemassa Saksasta saakka vesi-ilmapalloja. Pentua ei kuitenkaan alkanut kuulua supistuksista huolimatta, ja synnytyskanavassa tuntui vain tassun kärkeä, ja sekin vain välillä. Tilanne jatkui, ja jossain vaiheessa Vimma sai pennun työnnettyä niin lähelle ulos, että pennun liikkeet näki ulospäin, mutta mistään ei oikein saanut kiinni. Lopulta takajalkoja tuli sen verran, että niistä sai kiinni ja pentua autettua. Siinä vaiheessa huomattiin, että koko pentu oli ihan väärinpäin, eli syntymässä selkäranka alaspäin ja vatsa ylöspäin. Vimma sai pennun työnnettyä kylkiluihin saakka ulos, mutta sitten pentu oli tiukasti jumissa. Ville sai sen vaikeasti vetämällä ulos, mutta pentu oli valitettavasti kuollut siinä jumissa ollessaan. Se olisi ollut kaunis tosi isolla tähdellä varustettu tyttöpentu, painoa likelle 500g. Yritimme saada pentua hengittämään, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Vimma yritti työntää kieltänsä pennun nieluun, nuoli ja koitti ohjailla tissille, mutta ei se tilanne siitä mihinkään muuttunut. Joten nyt meillä on yksi potra poika, joka on ainakin toistaiseksi tosi tomera jätkä. Vimma voi hyvin, ja se tiesi heti mitä pitää tehdä. Se on ollut tähän saakka koiristamme kaikista levollisin synnyttäessään, ei ennen ole tarvinnut arvuutella onko noilla avautumisvaihe käynnissä vai ei. Pentue oli pieni, ja luulen että me oltiin vähän liian ajoissa. Vimma oli kotona vielä 1,5vkoa häntä sivussa tarjoamassa itseään, ja pennutkin syntyivät muutaman pvän yli lasketun ajan vaikka ensisynnyttäjät yleensä synnyttävät vähän ennen 63vrk. Tyttöpennun kuoltua itkin koko yön, ja mietin mitä olisi voinut tehdä toisin. Pentua ei kuitenkaan pystynyt kääntämään kun mistään ei saanut kiinni, eläinlääkäriin matka olisi kestänyt jo kauemmin kuin nyt kotona sen ulos saaminen kesti. Joskus vain näin käy, vaikka asia onkin vaikea hyväksyä. Yön pimeinä tunteina oli kyllä olo että tämä on tässä, antaa niiden kasvattaa jotka kestävät menetyksiäkin. Nyt kun asiaa on sulatellut aikansa, on tullut olo että periksi ei anneta. Joskus tämä on tätä, tuli vähän kallis pentuprojekti, mutta elämä on.

Koska Vimman pentue on näin pieni, niin sitä suuremmalla tarmolla ollaan nyt keskitytty Nessan seuraavaan pentuprojektiin ja sopivan uroksen etsintään. Siitä sitten myöhemmin. Toivottavasti edes osa pentua odottaneista jaksaa odotella Nessan pentuetta.

Kun viime päivityksestä on jo aikaa, niin en enää edes meinaa muistaa mitä tuloksia kasvatit ovat saaneet. Nämä nyt ainakin:

Oonan pennut 2-vuotta! Onnea kaikille!

Viski ja Teresa saivat agilityssä SM-nollat kasaan. Viimeisen agi-valiosertin metsästys jatkuu, mutta kyllä se vielä kohdalle osuu. Onnea!

Sanni ja Mervi tokoilivat TK2. Onnea teillekin!

Rasmus ja Päivikki korkkasivat EVL:n tokossa EVL2-tuloksella. Onnea vielä teillekin!

Ruutin lonkat B/B ja kyynärät 0/0, Nessan silmät OK.

Simo ja Hanna olivat ekaa kertaa oikeissa tositoimissa etsimässä kadonnutta ihmistä. Kadonnut ei ollut heidän alueellaan, mutta Simo oli kuulemma tehnyt hienostu töitä vaikka alueella oli helikopteri ja muita koiran ulkoiluttajia ja lenkkeilijöitä. Hienoa ja arvokasta työtä.

Kingi on talven mittaan osoittanut tollerin monipuolisuutta metsästyskoirana: 6 supikoiraa on kohdannut tiensä pään. Se on myös löytänyt luolia, merkannut ne joissa on supikoiria ja terrieri on laitettu tyhjentämään pesät. Tärkeää riistanhoidollista hommaa.

Päätimme myös luopua Pihkan jalostusoikeudesta. Pihka on oikein kiva koira joka on terve, on saavuttanut harvinaisen hyvät tulokset nomessa tolleriksi (ALO1) ja on vielä rodunomaisen näköinen. Sen mahdollinen pennutus olisi kuitenkin ajankohdaltaan huono, ja en usko sen sopeutuvan luonteeltaan riittävän helposti laumaamme synnytyksen ja pentujen hoidon ajaksi, joten Pihka siirtyy kokonaan Teresan ja Jussin omistukseen. Tämän takia tahdomme sijoittaa mahdollisimman useita narttuja, jolloin voimme valita niistä kaikkein eniten jalostustavotteisiimme sopivat nartut ja jättää jalostuksen ulkopuolelle ne jotka eivät kaikkia kriteereitämme täytä.

18.02.2012
To 9.2 perheeseemme syntyi tyttövauva. Koirat ottivat pikkuneidin hyvin vastaan, ihan kuin neiti olisi aina ollutkin meillä. Muusa oli eniten iloissaan kun minä tulin kotiin. Se on varsinkin loppuraskaudesta kulkenut sisällä perässäni ja ollut huolestuneen näköinen jokaisella sattuvalla supistuksella. Jotenkin se on kokoajan tiennyt mitä tuleman pitää. Se myös istuu eniten katselemassa jos vauva syö, ja neidin itkiessä se on heti raportoimassa tapahtuneesta. Mamman Muu.

Samana päivänä myös Kelmin perheeseen syntyi tyttövauva. Onnittelut vielä synttärikaimasta Jenni ja Henkka!

Sitten vähän tuloksia:
Vuoden tolleri-palkinnoista: Rasmus oli vuoden 2011 NOME-tolleri ja paras avoimen luokan tolleri, Muusa paras voittajaluokan tolleri ja Riki paras alokasluokan tolleri. Kyllä lämmitti mieltä saada Siipiveikoille kivat tulokset sekä ALO, AVO että VOI:ssa. Vuoden NOME-tolleri on ollut Kiia tai Kiian jälkeläinen nyt jo seitsemän (!) vuotta peräkkäin. Simo oli Palvelustolleri 2011, ja Riki paras AVO-luokan tokotolleri. Riki oli muuten myös Lakeuden noutajakoirayhdistyksen paras TOKO-koira 2011. Rasmus tuli toiseksi TOP-tollerissa. Kiitoksia kaikille aktiivisille kasvattiemme omistajille!

Kasvatteja on käynyt myös terveystarkastuksissa kiitettävästi: Oonan pennuista Nuutti B/B 0/0, Vala B/B 0/0, Nalli C/C (löysät lonkat) 0/0 ja Ruutikin on kuvattu terveeksi mutta lopullisia tuloksia vielä odotellaan kennelliitosta. Muusan pennuista Aida B/B 0/0, Kingi A/A 0/0, Lyyti A/A 0/0. Kelmi kävi silmäpeilauksessa, ja lausunnoksi tuli Ei-perinnöllinen katarakta, epäilyttävä. Toisessa silmässä oli jokin pienen pieni piste, joka ei näyttänyt tyypilliseltä kataraktalta. Eläinlääkäri olikin sanonut että mikäli vuoden päästä uusintapeilauksessa piste on samanlainen, kumotaan tuo epäilyttävä katarakta -lausunto. Kelmi käy vielä mahdollisesti uusintapeilauksessa toisellakin eläinlääkärillä. Joka tapauksessa piste oli niin pieni, että koiraa sen ei pitäisi peilanneen eläinlääkärin mukaan koskaan vaivata.

Kingi käväisi Turun näyttelyssä ja sai ERI:n.

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä: Vimma vaikuttaisi olevan tiineenä. Emme ole vielä käyneet ultrassa vauvahärdellin takia, mutta Vimmalla on selkeitä tiineyden merkkejä. Jos epäilemme onkohan se tiineenä vai ei, niin käymme varmaan ensi viikolla ultrassa varmistamassa asian. Tällä hetkellä kyllä uskon että pentuja olisi tulossa. Jännittävää!

20.01.2012
Vimma <3 Gunner! Vimma astutettiin Saksassa 15-17.1. Ville ja Vimma menivät Saksaan lentäen Finnairilla. Lennot menivät hyvin, ja varsinkin menomatkalla Vimma oli ollut tosi coolisti. Takaisin tullessa oli vähän ilmakuoppia, ja Villeäkin jännitti. Alunperin suunnitelmissa oli palata takaisin torstaina, mutta koska astutukset onnistuivat heti, niin saimme onneksi siirrettyä paluulennon keskiviikolle. Torstaille olisikin osunut aikamoinen myräkkä, joten varsinkin koiraa ajatellen oli ehdottomasti parempi päästä ennen sitä takaisin Suomeen. Vimma ja Gunner rakastuivat toisiinsa heti, ja ensitapaamisesta oli kulunut ehkä 5min kun ne olivat nalkissa. Astutukset seuraavinakin päivinä onnistuivat yhtä hyvin, joten toivottavasti ajoitus oli oikea ja saisimme pentuja. Ainoastaan yhteiskuvien ottaminen oli haastavaa, sillä nuoripari ei meinannut pitää tassujaan irti toisistaan. :)

Gunner osoitti olevansa tosi järkevä ja hyvähermoinen koira. Kotona coolisti, töissä työmoodilla. Ville pääsi mukaan katselemaan treenejä joissa oli muitakin tollereita ja labukoita. Vaikka Gunner oli astunut kahtena edellisenä päivänä ja autossa oli tärppipäiväinen narttu, se ei vaikuttanut millään tavalla sen työintoon. Myös astutus treenien jälkeen meni taas hyvin, joten äärimmäisen helppo reissu. Ute piti ystävällisesti Villestä huolta koko matkan ajan, joten senkin puolesta kaikki meni nappiin. Myös lennot itsessään olivat tosi helpot ja koira löytyi heti sieltä mistä pitikin, joten jännitin ihan turhaan Suomessa.

Jos nyt kaikki menee nappiin, niin pentuja on odotettavissa noin maaliskuun 18 pvän tienoilla. Pennut etsivät aktiivisia ja harrastavia koteja, joissa ollaan kiinnostuneita nomesta ja/tai metsästyksestä ja muusta harrastustoiminnasta.

10.01.2012
Vimman silmät peilattu terveiksi, joten pentuhaaveet ovat askeleen lähempänä toteutumista.

8.1.2012
Vimman juoksut ovat alkaneet! Jännä matka Saksaan on tuloillaan, sillä tällä kertaa vain Ville lähtee reissuun mukaan. Reissu tehdään olosuhteiden pakosta lentokoneella. Itseä jännittää hirveästi että kaikki menisi hyvin, mutta eiköhän se tästä. Todella toivon että pariskunta pitää toisistaan ja Ville ja Vimma pääsevät pian takaisin Suomeen, eikä reissusta palaaminen lykkäänny kovin pitkälle. Itselläni on nimittäin laskettu aika 2.2, ja olisi ihan kiva jos Villekin olisi synnytyksessä paikalla. Hulluja nämä koiraihmiset. :) Vimman silmäpeilaus menee tyhmästi vanhaksi juuri 10.1, joten sen uusiminen on vielä tiistaina tiedossa. Toivottavasti silmät ovat yhtä hyvässä kunnossa kuin aiemminkin. Pennut -osiosta löytyy lisää tietoa tulevasta pentueesta.

18.12 oli Viis-pentujen pienimuotoiset treffit, ja loppiaisena treffailtiin kaikkien kasvattien kanssa. Loppiaisena varattiin naapurista hevosmaneesi ja toisella puolella maneesia tokoiltiin, toisella tehtiin vähän näyttelyjuttuja ja nome-tokoa. Kiitoksia vielä Hannalle ja Samulille toimimisesta vinkkien antajana ja tuomarina. Ja sen jälkeen syötiin hyvin ja juteltiin. Kiitoksia kaikille paikalle päässeille, oli tosi kivaa nähdä!

10.12.2011
Tänään Vimma tokoili Lempäälässä avoimessa luokassa. Pisteitä tuli 185 ja KP. Meinaa tokokärpänen päästä puraisemaan, sen verran hauskaa Vimman kanssa on nyt ollut. :)

Nalli (Siipiveikon Nalli Napsahtaa) korkkasi myös Lempäälässä tokouransa, ja sai hyvän 2-tuloksen 140p. Hyvä Katariina!

Riki tokoili itselleen TK2, 168p ja sijoittui 1/3 avoimesta luokasta. Onnea! Rikin tuloksista olikin unohtunut mainita Seinäjoen näyttelyssä tullut ERI.

Kelmi oli Jyväskylässä näyttelyssä kahtena päivänä. Lauantaina ERI KÄK2 ja sunnuntaina ERI KÄK1.

Tampereen itsenäisyyspäivän ryhmänäyttelyssä kaikki Siipiveikon olivat ERInomaisia: Kingi ERI NUO1, Nuutti ERI KÄK2, Vala ERI SA NUO2. Kiva päivä, eikä lainkaan niin viileä kun vuodet ovat opettaneet pukeutumaan Niihaman maneesiin reilusti. Otin myös Nevan vähän tutustumaan näyttelyhumuun. Fiksusti neiti käyttäytyi, ja sai samalla vähän totutella kuulutuksiin ja toisten koirien meteliin. Helppo koira se kyllä on, ja ihan nakilla uunotettavissa. :)

Helsingin messukeskuksessa la varakoirana ollut Ruuti pääsikin edustamaan juniorhandlerin sm-osakilpailuun Emilian kanssa. Hienosti meni, sijoitus 5/31. Upea nuori pari, onnea heille jatkoon!

Simo läpäisi itsenäisyyspäivänä poliisin viranomaistestin, ja on nyt Pirkanmaan pelastuskoirien hälytysvalmiudessa etsimään kadonneita ihmisiä. Testiä valvonut koirapoliisi oli kehunut työskentelyä erinomaiseksi. Kyllä tollerista on vaan moneksi, ja varsinkin kun oikea koira menee oikealle omistajalle. Upeaa työtä Hanna!

10.11.2011
Viime viikonlopun jälkeen kuului mukavia uutisia Kuopion suunnalta. Oonan pentu Siipiveikon Kovat Piipussa "Remu" oli päässyt jäljestämään haavakkohirveä ja löysi hirven. Remu on myös kunnostautunut sorsametsällä syksyn aikana. Ihan huippua että koira toimii siinä harrastuksessa mihin sitä on haettukin.

Vimma kävi Mäntässä AVO:ssa tokoilemassa. Toisessa kokeessa saimme AVO1 ja luokkavoiton. Toinen koe jäi harmittavasti puoli pistettä ykköstuloksesta. Vimma tuntui silti kivalta, ja sen kanssa onkin mukavaa tokoilla. Juoksut eivät ole ainakaan vielä alkaneet.

Riki oli epävirallisessa luonnetestissä harjoituskoirana Kannuksessa (testi ei ollut virallinen, mutta tuomari oli oikea luonnetestituomari), ja sai 208p, laukausvarma. Mukava kuulla että Riki testattiin täyspäiseksi tolleriksi, jota ei jäänyt koetut asiat painamaan. Riki oli terävämpi ja puolustushaluisempi kuin ajattelimme, mutta toisaalta mukavan tasapainoinen hermorakenteeltaan ja omasi hyvän toimintakyvyn.

27.10.2011
Aloitetaan surullisilla uutisilla. Siipiveikon Viis Viimasta "Rafu" 4,5kk jäi toissapäivänä auton alle ja kuoli välittömästi. Suru on suunnaton, ja toivonkin Rafun perheelle voimia päästä asia yli. On kamalaa kun noin nuori ja lupaava pentu kuolee täysin yllättäen. Valitettavasti tämä on elämää. :(

Sitten mukavampiin uutisiin:
Riki tokoili AVO1 182,5p, KP ja sijoitus 1/7.

Meillä oli Viis-pentueen pentutreffit viime viikonloppuna. Oli ihana nähdä pentuja, ja tosi hauskaa kun niissä on niin selkeitä piirteitä sekä äidistään että isästään. Kaikki olivat kiinnostuneita riistasta ja vaikuttivat muutenkin tasapainoisilta kavereilta jotka eivät todellakaan pienestä hätkähtäneet. Pentuja minun makuuni.

Vimmakin aikoo varmaan aloitella juoksut tässä jossain välissä. Se merkkailee selkeästi normaalia enemmän, mutta toisaalta se odotti viimeksikin että isommat siskot aloittavat juoksunsa ennen. Toisaalta Kiia aloitti juuri juoksunsa, joten saapa nähdä. Toivoisin sen aloittavan juoksut mahdollisimman pian, sillä meidän olisi helpompi järjestellä Saksan matka nyt kuin vuoden vaihteen jälkeen. Mutta ans kattoo...

Nevastakin voisi jokusen sanan sanoa. Harvinaisen mukava pentu/junnu, ja käyttölabbiksen ajatusmaailmaan on ollut aikas helppo siirtyä. Arjessa jatkuvaa iloista hännänheiluttelua ja peruspositiivista asennetta, siitä on Neva tehty. Jotain eroja on kuitenkin jo nyt selkeästi nähtävissä tolleriin: esim. metsässä liikkuessaan Neva ei koskaan kiertele, se painaa vaikka puunrunkojen läpi jos ne osuvat sen tielle. Täysillä päin on sen motto. Voisin kuvitella että suorien linjojen opettaminen on sille huomattavasti helpompaa kuin tollerille. Lisäksi on yksi ominaisuus josta pidän siinä: levollisuus. Jotenkin se tuntuu tosi tasapainoiselta koiralta, joka ei turhista hötkyile. Lasten kanssa se on mukavasti, lapset saa vaikka laittaa sen solmuun ilman että se siitä pahemmin traumatisoituisi. Toinen juttu mikä on selkeästi erilainen on kuitenkin jonkinlainen tosikkomaisuus töitä tehdessään. Se on tosi vakavana ja keskittyneenä työskennellessään, ja sellainen tollerin kujeilu ja tehtävien soveltaminen on selkeästi pienempää. Se tuntuu jotenkin sellaiselta että se katsoo vähän halveksien noita vanhempia jos ne säätävät jotain kummallista työskennellessään. Ilme on sellainen että etkö tiedä, ohjaajaa _pitää_ totella. En ole koskaan nähnyt yhtään tolleria joka olisi noin vakava työskennellessään. Muuten Neppis on ollut terveenä, mutta yksi silmätulehdus ja pidempi pissatulehdus käytiin loppukesästä ja syksystä läpi. Kaiken kaikkiaan kiva koira, ja ohjaajalle (eli Villelle) tosi opettavaista saada vähän erilainen koira.

15.10.2011
Onpahan taas ollut päivitystaukoa. Koirienkin kanssa on kuitenkin touhuttu kaikenlaista. Sorsastuksen aloituksessa meillä oli mukana Kiia ja Oona, mutta pudotuksia tuli harmittavan vähän. Oli kuitenkin tosi kivaa ottaa välillä Kiiakin käytännön metsälle mukaan, kun se vain niin rakastaa kahlata kaislikossa ylösnostamassa sorsia vaikkei pudotuksia tulisikaan. Kiia oli pentujen jälkeen täysin karvaton, joten mammalle oli loimi mukana passissa istumisen ajaksi. Aloituksen jälkeen Oona on saanut muutamia noutoja, mutta saalista on tullut selkeästi vähemmän kuin esim viimevuonna.

Syksyn ehdoton kohokohta oli viimeviikonloppuna järjestetty kenneltapaamisemme Redadictien kanssa. Kouluttajina oli Anita ja Sanna Ruotsista, ja tuntui että kaikille koulutukseen koiran kanssa tai vain kuunteluoppilaana osallistuneille tuli rutkasti uusia treeni-ideoita. Kiitoksia vielä Anninalle järjestelyistä!

Paljon on tapahtunut myös kasvateille:
Eniten säikäyttänyt juttu tapahtui Aidalle (Siipiveikon Kaislikosta Kajahtaa), joka katosi yön ajaksi. Onneksi Aida löytyi muutaman kilometrin päästä kesämökiltä, jonne se oli illalla lähtenyt leikkimään vieraiden lasten kanssa eikä osannutkaan enää takaisin. Onneksi nuori neiti oli vain iloinen omien ihmisten löydyttyä, eikä mitään traumoja ollut tullut vaikka se olikin viettänyt yön taivasalla. Mutta kyllä säikäytti!

Vala (Siipiveikon Piiput Kuumina) tokoili vielä kahdessa alo-luokan kokeessa, ja sai kummastakin ALO1-tuloksen, joten Vala on nyt TK1.

Riki (Siipiveikon Variksenviejä) tokoili AVO1 195p ja sijoittui 1/6, ja toisessa avoimen kokeessa he saivat AVO2 kun kaukokäskyt menivät harmillisesti nollille. Mutta kyllä se sieltä vielä tulee, TK2 meinaan! :)

Riki on myös nomeillut kesän aikana, ja saanut kolme kertaa ALO2 ja kerran ALO3. ALO2 on ollut hyvin likellä 1-tulosta, joten lisää treeniä vaan ja menolippu avoimeen tulee.

Simo (Siipiveikon Hanhenhoukuttelija) on suorittanut hyväksytyn PERA-B:n eli pelastuskoirien raunio-B -kokeen. Simo on siis pätevä pelastuskoira kunhan läpäisee vielä poliisin valvoman viranomaistestin. Suoritus jota todella arvostan, sillä viranomaispuolella auttaminen on mielestäni yksi tärkeimpiä virkoja joihin koira voi elämässään päästä. Tositoimissa auttamassa ja etsimässä ihmisiä. Wau.

Vallu (Siipiveikon Tavintuoja) suoritti taipparit hyväksytysti. Hienoa Liisa ja koko perhe! Nyt 2-pentueesta enää Samu ja kaikilla olisi taipparit läpi. Vallu pääsi myös käytännön metsälle mukaan, ja aloituspäivänä oli saaliina ollut 4 x tavi ja yksi heinuri. Mitä muuta voisi Tavintuojalta vaatia? :)

Ruuti on käväissyt Eckerössä näyttelyssä. Kaunis nuori neito sai ERI/Käy 1 ja SA.

Tollerinomessa Siipiveikkoja oli mukavasti: Nessa sai ALO0, Riki ALO2, Rasmus AVO3, Vimma AVO0 ja Muusa VOI0. Oonan pentu Pihka sai ALO1, onnea! Ei ollut todellakaan meidän päivä, mutta ei se homma vaan aina kulje. Vimman ohjaus oli ihan karsea, ja se ajautui hakuruudun riistalle. Sain sen kuitenkin kiellettyä ottamasta riistaa, mutta palauttaessa se vaihtoi ja otti sen riistan jolta sitä kielsin ja toi sen. Muusan otti häiriötä toisesta koirasta ja sen markkeerauksista + laukauksista kesken linjan. Sitten se missasi toisen markkeerauksen ja koe oli siinä. Eniten mua risoi ne laukaukset jotka ammuttiin koiran uidessa, sillä Muu sai niistä jonkun flashbackin muutama vuosi sitten tapahtuneeseen metsästysonnettomuuteen jossa sen päähän osui 8 haulia. Teimme taas 1,5kk töitä että päästiin ongelman yli (ainakin toistaiseksi). Siitä tämä koiraharrastus on toisaalta ihan huippua, että joutuu vaivaamaan päätään kokoajan miettiäkseen ja kartoittaakseen missä mennään koiran kanssa. On ylämäkiä ja rajuja alamäkiä, mutta ihan sairaan kivaa silti. Pakko joka tapauksessa myöntää, että kyllä on tänäkin syksynä tullut istuttua ja itkettyä kannon nokassa kun homma ei vaan toimi. Onnistumiset tuntuu sitten kyllä sitäkin makeammalta. Välillä vaan miettii että onko tässä mitään järkeä kun seisoo ihan jäässä ulkona, vettä sataa kuin saavista kaatamalla, itsellä on kuumetta, ollaan keskellä korpea eikä koirakaan toimi.

Rasmus (Siipiveikon Rasmusrepohäntä) sai Mjösundissa toisen AVO1 -tuloksen, joten ensi kaudella Rasmus siirtyy voittajaluokkaan jonne on tähän mennessä päässyt 8 tolleria ikinä (joista yksi Kiia ja toinen Muusa), joten ei huonosti. :)

Vimma sai Valkeakosken nomessa AVO3 (ohjaus epäonnistui), Mjösundissa AVO3 (toinen markkeeraus missattiin) ja Pomarkussa AVO2 (maa-alueen yksi hakuvaris jäi löytymättä). Olen tällä kaudella oppinut pikkuhiljaa jopa välillä ymmärtämään tuota koiraa. Se on vaan osaltaan niin erityyppinen kuin Muusa, toisaalta niin samanlainen. Muusa starttasi Mjösundissa jossa missasi yhden 3-markkeerauksesta ja kieltäytyi täysin tottelemasta ohjauksessa, ja Valkeakosken kokeessa keskeytin itse kun koira oli ihan kuutamolla ja reagoi selkeästi sen palauttaessa tulleisiin laukauksiin kieltäytymällä menemästä ohjaukseen 5m pidemmälle kun haulikkomies taittoi haulikkonsa. Tätä ennen oli tullut 3 laukausta jotka ammuttiin koiran palauttaessa riistaa. Pettymys oli aikamoinen, sillä voittajaluokassa vaadittaisiin jo niin paljon usein haastavia treenejä, että jos joutuu aina palaamaan taipparitasolle ja vääntämään samaa harjoitusta kuin pentujen kanssa niin se alkaa vaan risoa. Lisäksi kun treeniaika on pikkulapsiperheessä vähän vähissä jatkuvasti, se sai todella miettimään harrastuksen järkevyyttä. Onneksi ne (liian) vähäiset treenit tuottivat tulosta, ja Muusa sai Pomarkussa VOI2. Se missasi yhden markkeerauksen 3-markkeerauksesta, mutta teki yhden kauden parhaista ohjauksistaan. Lisäksi se kiersi paljon rantoja pitkin palauttaessaan riistoja, mutta kyllä se palelikin kokeen jälkeen passissa, hampaat vain kalskasi yhteen.

Onnea taas kaikki!

15.08.2011
Viimeksi unohtuikin päivittää Muusan tulos Lahdesta NOME-B:stä. VOI3 aikas vaativassa kokeessa (mm. 3-markkeeraus + 2 markkeeraus, 2 vesiohjausta häiriöriistoilla ja kaksi erillistä hakualuetta. Kaikki suoritettiin yhtä aikaa toisen koiran kanssa samassa niemessä mutta eri suuntiin, ja suorituspaikkoja vaihdettiin päikseen.). Olin tosi tyytyväinen että saatiin tulos.

Sitten taas lisää kivoja tuloksia:

Ruuti (Siipiveikon Täyttä Ruutia) suoritti taipparit hyväksytysti Jämsässä, eli NOU1! Tosi hienosti tehty, ja arvostelukin oli tosi mukava.

Sanni (Siipiveikon Sannisyyshehku) tolleri-MEJÄ:ssä VOI1 49p ja voittajaluokan luokkavoitto!

Rasmus (Siipiveikon Rasmusrepohäntä) Valkeakosken kr koiranäyttelyssä PU1, SERT ja VSP.

Kingi (Siipiveikon Kaislikon Kuningas) samassa Valkeakosken näyttelyssä PU2 ja Vara-Sert.

Vimma (Siipiveikon Sorsansurma) myös samassa Valkeakosken näyttelyssa ERI.

Nuutti (Siipiveikon Pyhät Pyssyt) Keuruulla näyttelyssä ERI ja luokkavoitto.

Kelmi (Siipiveikon Telkäntuho) Mikkelin näyttelyssä EH.

Onnea kaikille!

10.08.2011
Ihanaa olla kotona! Kävimme Ruotsissa tollereiden suurtapahtumassa Tollarspecialenissa joka järjestettiin tänä vuonna ihan Norjan rajan lähellä Sälenin hiihtokeskuksessa. Mukana laumasta olivat Muusa ja Vimma. Osallistuimme kummallakin tollauskokeeseen, ja kummatkin saivat avoimesta luokasta 2-tulokset. Ei huonosti, vaikka ihan parastaan ei kumpikaan esittänytkään. Tollaustakin tuli treenattua tasan kerran (koko kesä on ollut yhtä haipakkaa pentuprojektin kanssa, ja omat koirat ovat jääneet tosi vähälle), mutta se ei onneksi ollut kummallekaan tytölle hankalaa. Näyttelyssä kumpikin esitettiin käyttöluokassa. Vimma yllätti meidät oikein huolella, ja voitti koko käyttöluokan (22 koiraa). Myös Muusa sai KP:n. Viljo oli show:n paras käyttökoira, ja Vimma VSP. Muutenkin suomalaismenestys oli tosi hienoa lajissa kuin lajissa, onnea kaikille tasapuolisesti!

Pennutkin ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Pojista Viis Voimasta (Voima) muutti Tampereelle, Viis Viimasta (Rafu) Kangasalle. Tytöistä sijoitusnarttumme Viis Verijäljestä (Zelda) muutti Längelmäelle, Viis Vainusta (Pippa) Tampereelle ja Viis Veisaa (Visa) vietiin samalla Specialenin matkalla Ruotsiin. Kaikkea hyvää teille kaikille jatkoon!

Sitten kasvattien tuloksiin:

Kelmi (Siipiveikon Telkäntuho) läpäisi taipumuskokeen Salossa. Iso käsi teille Jenni ja Henkka! :) Nyt pennuista 6/8 on läpäissyt taipparit.

Simo (Siipiveikon Hanhenhoukuttelija) pelastuskoirakokeissa PEHA-koe hyväksytty arvosanalla erittäin hyvä. Hienoa Hanna!

Intro (Siipiveikon Introikiviuhko) läpäisi vesipelastuksen soveltuvuuskokeen SOVE:n hyväksytysti, ja seuraavana viikonloppuna nuuskutteli MEJÄ:ssä itselleen AVO1-tuloksen. Hienoa!

Kingi (Siipiveikon Kaislikon Kuningas) Vesilahden ryhmänäyttelyssä ERI, SA, SERT, ROP! Aikas hienosti junnujätkältä.

19.07.2011
Jotenkin päivitystahti on ollut hidasta. Sattuneesta syystä ajan käyttää mieluummin pentujen kanssa kuin koneella istuen. Pennut ovat kasvaneet kaikki tasaisesti, ja tuntuvat mukavilta persoonilta jokainen. Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin hahmottua kuka lähtee minnekin päin. On tämä pentuaika ihanan kamalaa: nuo ovat niin suloisia, mutta ne naskalihampaat ja se pissa ja kakkaralli. Onneksi säät ovat suosineet ja pennut ovatkin saaneet tutustua pihaan. Aika rallikansaa etten sanoisi. Kukkapenkit on myllätty ylösalaisin, kakkaa on kengänpohjat täynnä ja naskalihampaiden jälkiä siellä ja täällä. Kiia on aivan liian pitkämielinen äiti, ja sitä onkin täytynyt pitää vähän erossa pennuista. Kiian mielestä kun on vielä aivan ok imettää kohta 6 vkoisia pentuja, vaikka veri valuu tisseistä kun piraijat hyökkäävät. Jos aikaa on jäänyt, ollaan yritetty treenata välillä omiakin koiria. Tulokset ovatkin olleet yllättävän positiivisia näin kauden alkuun:

Muusa NOME-B Jämsä VOI3 ja Pohjois-Hämeen NOME-mestari. Pohjois-Hämeen eka piirinmestaritolleri, ja toinen kautta aikojen Suomessa.

Vimma NOME-B Tampere AVO3, vain yksi missattu markkeeraus. Vähän pohdin menenkö lainkaan kun treeniaikaa ei ole ollut yhtään ylimääräistä, mutta kannatti. :) Mamman pikkukoira. Nyt meidän kaikilla punaisilla tytöillä on vähintään AVO3.

Viski ja Teresa pistivät tassua toisen eteen agilityn SM-kisoissa sijoittuen maksien yksilökisassa sijalle 37. Viski oli paras tolleri. Aika menijöitä!

Rasmus NOME-B Jämsä AVO1. Onnea Päivikki, ei näitä tuloksia tule liian usein. Rasmus ja samassa kokeessa AVO1:sen saanut Viljo (Jones Juwel Vom Lech Toller Nest) olivat 10 ja 11 tolleri jotka ovat saanet AVO1.

Riki NOME-B Tornio ALO3.

Kelmi Tuusula KR näyttely ERI, AVOK3.

Simo Viro, Pärnu ROP, CACIB, Pärnu-voittaja.

Onnea taas! Toivottavasti muistin kaikkien tulokset. Täytyy jatkossa koittaa muistaa päivittää sivut useammin.

18.6.2011
Kiian pennut syntyivät viikko sitten pe-la yönä. Saimme 5 tyttöä ja 2 poikaa, mutta valitettavasti yhden tytön istukka irtosi synnytyksessä liian aikaisin ja pentu syntyi kuolleena. Toinen tytöistä sai nestettä keuhkoihinsa synnytyksessä ja sai siitä tulehduksen keuhkoihinsa, ja nukkui hiljaa pois la iltana Kiian vierellä. Joten meillä on 3 tyttöä ja 2 poikaa. Kaikki ovat oikein pirteitä ja elinvoimaisia, ja melkein kaikki ovat jo tuplanneet painonsa. Kiia voi hyvin. Synnytys sujui helposti, mutta yksi istukka tai sen osia jäi viimeisen kuolleen pennun jälkeen sisälle. Onneksi taisimme päästä ilman kohtutulehduksia, ja jälkivuotokin on normaalia. Kiia rakastaa pentujaan yli kaiken ja on ihanan kärsivällinen pentujensa kanssa. Aivan upeaa katseltavaa. Onneksi myös muu lauma tuntuu tietävän homman nimen. Ainoastaan Neva on yrittänyt muutaman kerran keittiöön pentulaatikkoon, mutta Kiia menee pentujensa ja Nevan väliin. Se tuntuu ymmärtävän että Neva on vain pentu itsekin, eikä hermostu sille turhista. Pentujen tulevat kodit on jo päätetty.

Simo (Siipiveikon Hanhenhoukuttelija) EE CH ja Cacib!

Nuutti (Siipiveikon Pyhät Pyssyt) tänään Toivakassa NOU1!

Riki (Siipiveikon Variksenviejä) NOME-B ALO2 ekassa nome startissa vain pienillä puutteilla markkeerauksesa ja ohjauksessa. Riki oli mukana myös TOKO:n SM-kokeessa, ja sai AVO2 157p ja sijoittui 28/102.

Rasmus (Siipiveikon Rasmusrepohäntä) NOME-B AVO2 ja tuomarin valinta. Rasmus kävi myös näyttelyssä: ERI, SA, KÄY2.

Sanni (Siipiveikon Sannisyyshehku) NOME-B AVO3 Raaseporissa.

Kelmi ja Samu kävivät (Siipiveikon Telkäntuho ja Kyyhkynkyttääjä) tollerikerhon MH-luonnekuvauksessa.

Vala (Siipiveikon Piiput Kuumina) TOKO ALO1.

Onnea kaikille tasapuolisesti!

1.6.2011
Vielä noin viikko Kiian synnytykseen. Vimman pentusuunnitelmiin tuli mutka matkaan, sillä se päättikin aloittaa juoksut 3kk etuajassa samaan aikaan Oonan kanssa. Astutuspäivät olisivat ihan Kiian synnytyksen lähellä, joten meillä ei ole mitään mahdollisuutta lähteä astuttamaan sitä Saksaan näistä juoksuista. Joten Vimman pentue siirtyy luultavasti joulu-tammikuulle. Harmittaa, mutta minkäs tekee. Jos joku tahtoo kivan kesälomareissun meidän piikkiin, niin sopii sekin. ;)

Tuloksista jäi vielä laittamatta Kingin (Siipiveikon Kaislikon Kuningas) eka näyttelyvisiitti Raumalla: ERI, JUN-VSP. Onnea!

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä: Laumamme on kasvanut yhdellä mustalla käyttölabbiksella. Noin viikko sitten haimme Anna ja Timo Rupposelta Highhut's Eleonoraen (Highhut's Vega - Justlike Kronprins Frederik) eli Nevan kotiin. Tästä on haaveiltu jo monta vuotta, ja rotu oli yhtenä vaihtoehtona jo 10v sitten tolleria pohtiessamme. Oli vain tunne että nyt tai ei koskaan, ja viimevuoden loppukesästä teimme (tai Ville teki) lopullisen päätöksen. Kiva päästä uusien ihmisten kanssa tekemisiin ja toivottavasti kehittyä koiranohjaajana. Oona (joka on Villen koira ja pääasiassa metsästyskaveri) on nyt 6v. Pennun kestää kasvaa ja kehittyä toimivaksi metsästyskaveriksi se pari vuotta, jolloin Oona on jo 8v. Lisäksi tuntui siltä että kasvattaja ja yhdistelmä oli niin meille sopiva, että olisimme varmasti katuneet jos olisimme vielä jahkailleet. Neva on osoittautunut juuri niin kivaksi pennuksi kuin toivoimmekin. Villellä ja Nevalla oli jo pentulaatikossa joku juttu, ne vaan pitivät toisitaan heti ekasta tapaamisesta alkaen. Neva on avoin, sopeutuva, suht itsenäinen mutta silti rakastaa Villeä yli kaiken. Mielenkiinnolla yhteistä tulevaisuutta odotellen.

23.5.2011
Paljon hienoja tuloksia:

Nessa (Siipiveikon Lokinluovuttaja) sai ensimmäisessä nome-kokeessaan ALO1.

Rasmus (Siipiveikon Rasmusrepohäntä) sai nomessa AVO2.

Muusa (Siipiveikon Muusametsätähti) sai WT:ssä VOI3:sen 50p. ekana tollerina.

Simo (Siipiveikon Hanhenhoukuttelija) pelastuskoirien raunio A-koe PERA-A arvosanalla erittäin hyvä.

Samu (Siipiveikon Kyyhkynkyttääjä) MEJÄ AVO3.

Viski (Siipiveikon Viskivilliviini) AGI Maksi3 0-rata ja SERT. Vielä yksi ja herra valioituu! Viskillä on nyt myös oikeus osallistua agilityn SM-kokeeseen.

Susa (Siipiveikon Kaislikko Kuiskii) NÄY ERI Ruotsissa.

Vala (Siipiveikon Piiput Kuumina) Möllitoko ALO1 ja luokkavoitto.

Kaikille tasapuolisesti onnea!

12.5.2011
Susa (Siipiveikon Kaislikko Kuiskii) epävirallisessa näyttelyssä Ruotsissa VSP. Onnea! Vala (Siipiveikon Piiput Kuumina) Tampere Kv:ssä ERI, JUK3. Onnea!

Vimman pentueen isä on valittu. Uros on Saksassa asuva kanadasta tuotu Foxgrove's Moonlight Gunner "Gunner". Lisätietoja Pennut -osiosta.

Kiian toivottavasti tulevien pentujen isä Arrac sai tollauskokeesta Ruotsista AVO2, ja siskonsa Juni sai AVO1.

5.5.2011
Kiia kävi aamupäivällä ultrassa ja todettiin tiineeksi. Pentuja näkyi ainakin 5-6. Ihanaa!

27.4.2011
Harjavalta rn: Rasmus ERI, Muusa EH, Vimma H.

Kiuruvesi rn: Kelmi ERI, SA, SERT, VSP.

Ruovesi rn: Vimma ERI, SA, ROP, SERT. Simo VSP. Jeejee.

Kiia 8v. Fiksu ja filmaattinen. Olisi luullut että ikä ja järki olisi samassa päässä, mutta ei. Viikonloppuna hoidossa ollessaan Kiia söi rotanmyrkkyä. Onneksi hoitoon päästiin heti, mutta tottakai jännittää ehtikö se vaikuttaa veren hyytymistekijöihin, jotka taas voivat vaikuttaa sikiöisen kiinnittymiseen kohdun limakalvoon. Ensi viikon lopulla on ultra, jolloin tiedetään paremmin. Onneksi Kiia ei ole missään vaiheessa oirehtinut mitenkään, joten toivotaan että kaikki menee hyvin.

21.4.2011
Simo jyrää! Heti MVA-tittelin perään uusi titteli BH, eli hyväksytty käyttäytymiskoe. Hienoa!

Muusa ROP Sipoossa, Vimma huonossa turkissa H.

11.4.2011
Paljon tapahtumia: Kävimme tällä viikolla Ruotsissa astuttamassa Kiian. Astutukset sujuivat tosi helposti, ja lemmenpari selvästi piti toisistaan. Nyt vain odotellaan ja toivotaan että tärppää. Lisää yhdistelmästä Pennut -osiossa. Toinen hieno uutinen saapui sunnuntaina: Siipiveikon Hanhenhoukuttelija saa nykyään lisätä nimensä eteen FI MVA! Hienoa Hanna ja Simo! Valiojuhlat tiedossa. :) Simo siis Vaasan kv näyttelyssä ERI, SA, KÄYK1, PU4, SERT -> FI MVA. Onnea vielä kerran! Rasmus tokoili itselleen TK3 koulutustunnuksenja Riki tokoili TK1 koulutustunnuksen. Onnea teillekin Päivikki ja Marianne! Vala starttasi Pirkandameissa. Tällä kertaa kertyi runsaasti kokemusta ja treenivinkkejä, joten siitä on hyvä jatkaa.

29.3.2011
Oonan & Ducken pennut (Siipiveikon 3-pentue) Nalli, Nuutti, Remu, Ruuti ja Vala 1v tänään! Onnea!25.3.2011
Kiian juoksut ovat alkaneet! Astutus mahdollisesti viikolla 14, jolloin pennut syntyisivät viikolla 23 ja olisivat luovutusiässä viikosta 30 alkaen. Ole yhteydessä jos olet vailla aktiivista harrastuskaveria.

21.3.2011
Siipiveikon Lokinluovuttaja "Nessa" sijoittui Mäntän talvinomessa 19.3 hienosti 4/34 36p ollen koko alokasluokan paras tolleri! Samassa alokasluokassa starttasi Siipiveikon Pyhät Pyssyt "Nuutti" joka on vasta 11kk. Nuutti sijoittui 24/34 saaden 22p ja mukavan ensimmäisen startin. Su starttasi Siipiveikon Variksenviejä "Riki", joka sai 31,25p ja sijoittui 21/40 (oli päivän ainoa tolleri). Onnea taitaville koirille ja ohjaajille!

Siipiveikon Telkäntuho "Kelmi" silmät terveet ja polvet 0/0

Siipiveikon Variksenviejä "Riki" TOKO ALO1 164p, sijoitus 4/12.

Kiian juoksut alkavat luultavasti ihan lähipäivinä! Jännittävää!

14.03.2011
Muusa NOME-tolleri 2010! Vimma paras NOME ALO tolleri! Vimma kolmas tulokas-tolleri!

Muusa oli kolmannen kerran vuoden NOME-tolleri. Muusan emä Kiia oli myös 3 kertaa vuoden NOME-tolleri, joten palkinto on perheessä kuudennen vuoden peräkkäin. Olen ylpeä tytöistä, ei voi muuta sanoa.


7.3.2011
Siipiveikon Hanhenhoukuttelija "Simo" Kouvolassa näyttelyssä ERI, SA, KÄY1. Tuomarina Harry Tast.

28.2.2011
Siipiveikon 2-pentue tänään 2v! Onnea kaikille!

Viski agilityssä hurjassa tuloskunnossa, valiokello käyntiin: 2 Medi3 SERT:iä. Onnea Tessu ja Jussi!

Vimma Laihialla ERI, SA, PN3.

Osallistuimme viikonloppuna nome-valmennustiimin koulutukseen Muusalla ja Vimmalla Padasjoella Tomi Sarkkisen toimiessa kouluttajana. Hyvä päivä, ideoita ja toimivia treenejä. Kiitoksia järjestäjille! Käyttäkää ihmiset nämä koulutustilaisuudet hyväksenne ja tulkaa kuuntelemaan (vähintäänkin) Suomen huippujen oppeja. Kuuntelemalla oppii eniten. Yhdistyksellämme on ainutlaatuinen koulutustiimi, mutta silti valitettavan harva viitsii lähteä ottamaan asioista oppia.

25.2.2011
Oma Oonamme tänään 6v. Onnea myös sisaruksille!

3.2.2011
Siipiveikon Variksenviejä "Riki" 29.1. Raahen näyttely KÄY ERI, KÄK1, tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen.

Oonasta tuli mummo: Saksassa Mic Mac Hunter's kenneliin syntyi 8 tollerinpentua 23.1.2011. Heidän isänään on Oonan pentu Ville. Mic Mac Hunter's

Käväisimme Ruotsissa katsomassa Muusan pentua Susaa, josta oli tullut varsin kaunis neitonen.

11.1.2011
Damiikan Keck "Kiia" ja Siipiveikon Sorsansurma "Vimma" silmät terveet.

9.1.2011
Siipiveikon hämäläiset pikkujoulut vietettiin loppiaisena (kaikilla oli menoa ennen joulua, joten juhlimme sitten joulun jälkeen). Paikalla oli nuorempia ja vanhempia Siipiveikkoja, ja kivaa oli! Kiitoksia kaikille osallistuneille!

9.1.2011
Siipiveikon Kyyhkynkyttääjä "Samu" polvet 0/0

15.12.2010
Kannus TOKO Siipiveikon Variksenviejä "Riki" ALO1 181p, 1 sijoitus.
Kuvat: Riikka Niinistö.6.12.2010
Tampereen ryhmänäyttelyssä Siipiveikon Pyhät Pyssyt "Nuutti" ROP-pentu